Vesti

Milena završila Pravni fakultet sa ocenom 10, polagala unapred, slika, piše: Mnoge stvari su trpele

06.07.2021.
2 min

Milena je osnovne akademske studije upisala u oktobru 2016. godine, a završila u junskom ispitnom roku 2020. godine sa prosečnom ocenom 10, kako kaže, nakon kratke letnje pauze, na jesen iste godine, vratila se svom fakultetu i upisala master akademske studije.

Milena završila Pravni fakultet sa ocenom 10, polagala unapred, slika, piše: Mnoge stvari su trpele

Foto: Pixabay

U velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca najboljim studentima u Srbiji pre nekoliko dana uručene su stipendije "Dositeja". Među nagrađenima bila je i Negotinka Milena Momčilov. Ona je završila Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu sa prosečnom ocenom 10 i jedna je od najboljih među najboljima kojima su uručene stipendije u organizaciji Fonda za mlade talente.

Milena je osnovne akademske studije upisala u oktobru 2016. godine, a završila u junskom ispitnom roku 2020. godine sa prosečnom ocenom 10. Kako kaže, nakon kratke letnje pauze, na jesen iste godine, vratila se svom fakultetu i upisala master akademske studije.

Razlog tome jeste želja za dodatnim usavršavanjem i sticanjem dodatnih saznanja metodom detaljnog istraživanja oblasti prava koja me je tokom osnovnih studija posedno zaintrigirala, a to je oblast Trgovinskog prava, a naročito oblast bankarskog poslovanja - kaže Milena za Telegraf.rs. - Ono što me je primarno motivisalo da upišem Pravni fakultet bila je moja sestra, Ivana, koja je takođe diplomirani pravnik i zaljubljenik u pravo. Slušajući sestru, koja mi je svakodnevno i sa velikom ljubavlju govorila o pravu i lepoti pravne nauke, još kao srednjoškolka upoznala sam se sa mnogim postulatima na kojima pravo treba da počiva. Polako, ali sigurno, ta ljubav i interesovanje za pravo prešla je i na mene, te sam u jednom momentu osvestila činjenicu da će Pravni fakultet biti i moj izbor - navodi ona.

 

Izvor: Telegraf

Kopiraj link