Vesti

Mladi za sezonske poslove zarade i do 50 evra dnevno

07.06.2022.
2 min

U letnjim mesecima veliki broj mladih se odlučuje da radi privremene sezonske poslove. Zarada preko leta zvuči veoma primamljivo i razlozi zašto se mladi odlučuju na produktivno leto su mnogobrojni. Neko želi da zaradi džeparac za izlaske, letovanje, školarinu, dok sa druge strane ima i mladih koji žele da dođu do radnog iskustva kako bi kasnije došli lakše do prvog zaposlenja.

Mladi za sezonske poslove zarade i do 50 evra dnevno

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Sajt Startuj.infostud.com kao deo najveće grupacije sajtova za zapošljavanje Poslovi Infostud, istraživao je koje sezonske poslove mladi najčešće biraju i rade.

U nedostatku fizičkih radnika, zanatlija, kuvara i konobara, mladi upravo tu traže svoju priliku da zarade veće iznose i na brz način dođu do zarade i od preko 50 evra dnevno.

Pomoćni radnici i prodavci najtraženiji 

Veliki broj mladih se odlučuje na teške fizičke poslove, koji su među najplaćenijima i na taj način dolaze do brzog džeparca. Pomoćni radnici na građevini mogu da zarade između 30 i 50 evra, ali isto važi i za sezonske berače voća, kada to na mesečnom nivou izračunamo to mogu biti i iznosi od preko 1.000 evra mesečno.

Prema dostupnim podacima najtraženiji sezonski poslovi su:

  1. Pomoćni radnik 
  2. Prodavac
  3. Promoter
  4. Konobar
  5. Magacioner

Preko 65% sezonskih poslova van granica Republike Srbije

Kada se govori o sezonskim poslovima često možemo videti da mladi ljude odlaze van Srbije i rade sezonske poslove. Podaci pokazuju da je preko 65% oglasa za sezonske poslove na sajtu Startuj.infostud.com dostupno u inostranstvu. Ovi poslovi se odnose na oblast ugostiteljstva i u velikoj većini mladi ljudi se odlučuju za primorje, Nemačku i Austriju. Pored inostranstva mladi imaju najveću ponudu u Beogradu i na Kopaoniku, te je svaki treći oglas bio upravo oglašen za glavni grad i jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji.

U inostranstvu, najčešće se traže radnici u sledećim oblastima:

  1. Ugostiteljstvo 
  2. Priprema hrane
  3. Higijena
  4. Trgovina i prodaja
  5. Umetnost
Kopiraj link