Vesti

Nagrađeni najbolji diplomci Fakulteta Tehničkih nauka u Čačku

07.04.2021.
3 min

Povodom 4. aprila - Dana studenata, na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku priređena je svečanost na kojoj su dodeljene nagrade studentima koji su u prethodnoj školskoj godini završili studije kao najbolji u generaciji na studijskim programima osnovnih akademskih i strukovnih studija. Najbolji diplomac i student generacije je Mihailo Knežević, diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva iz Kraljeva, koji je u toku studija ostvario prosečnu ocenu 9,76.

 

Nagrađeni najbolji diplomci FTN-a u Čačku

Foto: Unsplash

Nagrađivanje studenata traje od osnivanja FTN, a pored studenta generacije nagrađeni su i studenti koji su bili najuspešniji na studijskim programima. Većina njih su se u međuvremenu zaposlili i započeli profesionalne karijere.

 

U pozdravnom obraćanju, dekan Fakulteta prof. dr Danijela Milošević izrazila je zadovoljstvo što je većina najboljih diplomaca već zaposlena i dodala: „Vi dajete novu snagu i motivaciju svima nama na fakultetu da dalje razvijamo nove studijske programe, da se usavršavamo kako bismo kreirali nove kvalitetne kadrove koji su potrebni privredi”, rekla je dekan.

 

Na studijskom programu Informacione tehnologije najbolji diplomac je Stefan Šošić, sada diplomirani inženjer informacionih tehnologija, a najuspešniji na studijskom programu Inženjerski menadžment je Aleksandar Stiković. Na petogodišnjim integrisanim akademskim studijama Tehnika i informatika najbolju prosečnu ocenu ostvarila je Vesna Bujić, master profesor tehnike i informatike.

 

Najbolji studenti na studijskom programu Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, modul: Elektroenergetski sistemi su Miloš Milošević i Stefan Čubonović sada diplomirani inženjeri elektrotehnike i računarstva koji su ostvarili istu prosečnu ocenu. Milošu i Stefanu pripale su nagrade Fakulteta „Aleksandar Avramović“.

 

Odlične rezultate zabeležili su i diplomci koji su u školskoj 2019/2020. godini završili osnovne strukovne studije. Strukovne studije su organizovane tako da studentima omogućavaju veliki broj časova praktične nastave i veoma brzo uključivanje u radni proces.

 

Studenti strukovnih studija takođe su dobitnici nagrada za uspeh postignut u toku školovanja. Svi su završili u roku, za tri godine koliko traju strukovne studije i mnogi su već našli zaposlenje ili će nastaviti studije na tri akreditovana master studijska programa” rekla je dr Nataša Gojgić prodekan za strukovne studije FTN.

 

Najuspešnija na osnovnim strukovnim studijama bila je Nada Dimitrijević, diplomac na programu Proizvodni menadžment koja radi na poslovima sistema kvaliteta u jednoj firmi u Požegi, a nagrađeni Pavle Vučetić ostvario je najbolji rezultat na studijskom programu Inženjerska informatika.

 

Na studijskom programu Elektrotehnika i računarstvo modul Elektronika i računarstvo, najvišu prosečnu ocenu imao je Marko Dubačkić. Pored nagrade Fakulteta Dubačkiću je pripala nagrada iz Fondacije „Draga Cvijović“ koja se dodeljuje u znak sećanja na prvog predsednika Saveta nekadašnje Više tehničke škole i inicijatora njenog osnivanja.

 

Takođe, u čast dr Radovana Ćirića, osnivača Grafičkog odseka na strukovnim studijama, osnovan je Fond za nagrađivanje najuspešnijeg diplomca Grafičkog odseka koja je pripala Strahinji Lekoviću, sada strukovnom inženjeru na tom programu.

 

Dan studenata bio je povod za nagrađivanje studenata fakulteta tehničkih nauka u Čačku, a studentski dan se obeležava u znak sećanja na demonstracije koje su studenti organizovali u Beogradu kada je 4. aprila 1936. godine u protestima protiv širenja fašizma ubijen student prava Žarko Marinović.

 

 

Izvor: Glas Zapadne Srbije

 

Kopiraj link