Vesti

Najbolji studenti i diplomci dobili po 50.000 dinara, diplomu i zlatnik

22.02.2021.
2 min

Najbolji studenti i diplomci niških fakulteta dobili su od Grada po 50.000 dinara. Diplomcima su uručeni zlatnici sa likom Cara Konstantina, a studentima diplome.

 

Najboljim studentima uručene nagrade

Foto: NajStudent (Shutterstock)

Najbolji studenti i diplomci na fakultetima Univerziteta u Nišu juče su nagrađeni u Gradskoj kući. Grad Niš nagradio je četrnaestoro najboljih studenata i devetoro diplomaca koji su diplomirali sa prosečnom ocenom 10 u 2020.

 

Diplome su uručene najboljim studentima, a zlatnici sa likom Cara Konstantina diplomcima. Novčana nagrada od po 50.000 dinara pripala je svima.

 

Nagrade je uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Tom prilikom je rekla da u današnjem svetu poenta obrazovanja nije memorisanje činjenica koje će morati da pamte do kraja života. Istakla je da je poenta kako da pronađu informacije, da znaju da ih vrednuju i efikasno koriste u rešavanju zadatkog problema.

 

Bez prave primene znanja, učenje je uzaludan posao“, poručila je gradonačelnica. Izrazila je zadovoljstvo što se nalazi u društvu sa onima koji su svojim znanjem pokazali da Niš i Srbija imaju mlade, talentovane i pametne ljude, navodi se na sajtu Grada.

 

Gradonačelnica je pozvala studente i diplomce da posle školovanja i usavršavanja ostanu u svojoj zemlji i svom gradu. Najavila je da će inženjeri elektro, građevinske i mašinske struke ubrzo biti potrebni Nišu gde mogu da se zaposle.

 

Svečanom uručenju nagrada prisustvovali su prorektor Univarzita u Nišu prof. dr Vlastimir Nikolić, dekani, profesori, kao i gradska većnica za obrazovanje dr Marija Ranđelović.

 

 

Izvor: Naiussus

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Jubilej ETF-a, najveći izazov zadržati diplomce u zemlji
31.12.2019.
2 min

Jubilej ETF-a, najveći izazov zadržati diplomce u zemlji

Vesti
Grad Niš nagradio studente sa prosekom 10
30.01.2017.
3 min

Grad Niš nagradio studente sa prosekom 10

Vesti
Milica i Darko prošli studentsku praksu u NIS-u, a potom dobili i posao u toj kompaniji
25.04.2024.
9 min

Milica i Darko prošli studentsku praksu u NIS-u, a potom dobili i posao u toj kompaniji

Vesti