Vesti

Najbolji studenti novosadskog Univerziteta nagrađeni zimovanjem na Kopaoniku

22.12.2021.
2 min

Najbolji studenti novosadskog Univerziteta, četvrtu godinu za redom dobili su priliku da otputuju na Kopaonik i, uz najbolje instruktore skijanja, nauče i usavrše taj sport. Tu nagradu obezbedio im je, kao i prethodnih godina, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje.

Najbolji studenti novosadskog Univerziteta nagrađeni zimovanjem na Kopaoniku

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Novosadski studenti sa najboljim prosekom nagrađeni su zimovanjem na Kopaoniku. Jedini uslov za prijavu na Konkurs bio je isključivo uspeh na fakultetu. Nedelju dana uživaće u snegu, suncu i svim čarima koje zima donosi sa sobom.

U sprovođenju obrazovno rekreativnih aktivnosti veliku podršku studentima pružili su profesori koji su im pomogli da prevaziđu strah od skijanja i da na najlakši način usavrše tehniku.

U planu je da u martu Kopaonik poseti još 250 studenata. Pored novosadskih studenata, u skijanju će se oprobati i deset najboljih sa fakulteta u Banjaluci i Prištini.

"Mladi ljudi koji imaju prosek osam i po, devet zaslužuju podršku i oni su ovde danas najsvetliji bez obzira što je maglovit dan“, rekao je pokrajinski sektretar za visoko obrazovanje Zoran Milošević.

Studenti će i u narednim danima, sve do nedelje imati priliku da usavršavaju skijanje i uživaju u dodatnim aktivnostima.

Kako kažu veoma su zahvalni na ukazanoj prilici i smatraju da upravo ovakve aktivnosti dokazuju da se učenje, rad i trud uvek isplate.

 

Izvor: RTV

Kopiraj link