Vesti

Net.kabinet, platforma koja povezuju školsko gradivo i nude nova znanja

08.03.2021.
2 min

Godinu dana nakon što smo ušli u ovu korona realnost i dalje ima ljudi koji imaju mnoga pitanja i kojima neke stvari nisu jasne i zato je kurs o epidemiji namenjen upravo onima koji imaju još neka nerazjašnjena pitanja o toj temi, rekao je o projektu net.kabineta Tadej Kurepom, iz Inicijative "Digitalna Srbija".

 

Net Kabinet i Petlja

Foto: Unsplash

Na ovom kursu je radila vrlo multidisciplinarna ekipa biologa, hemičara, softverskih inžinjera ali i animatora i ilustratora a glumac Miloš Biković je dao svoj glas, rekao je gostujući u Jutarnjem programu Kurep.

 

Sama platforma net.kabinet je razvijena prošle godine u maju u piku prvog talasa koronavirusa i razvijena je na platformi "petlja" gde osnovci i srednjoškolci već godinama mogu da nađu najbolje materijale za učenje informatike.

 

"Digitalna Srbija i Fondacija "Petlja" zajedno je napravila platformu net.kabinet koja je omogućila interakciju između nastavnika i učenika a kasnije se pokazalo da je potencijal platforme veći i tako smo počeli da rzmišljamo o uvođenju multidisciplinarnih kurseva koji će da uvedu nova znanja i povežu različite oblasti", rekao je Kurep.

 

Unicefu je bio vrlo zanimljiv taj interdisciplinarni pristup i sa njima je i napravljen prvi kurs posvećen temi epidemije.

 

"Ovaj kurs je izvorno namenjen učenicima trećeg razreda gimnazije ali pojedine delove mogu da koriste i učenici drugig razredagimnazije i osnovnih škola. Kurs je napravljen po jedinicama nastavnih jedinica iz predmeta kao što su biologija, hemija, informatika. Pored toga što je vrlo informativan ovaj kurs ima posebnu vrednost što je zasnovan na zvaničnim školskim programima ali nudi drugačiji pristup i priprema učenike za život", rekla je Vesna Kartal iz Unicefa.

 

Ovakvi kursevi stavljaju učenika u prvi plan i pored usvajanja znanja doprinose formiranju stavova i vrednosti ali i odgovornosti prema sebi i drugima.

 

 

Izvor: RTS

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Poslednja prilika da saznate šta biljka zna!
30.11.2017.
2 min

Poslednja prilika da saznate šta biljka zna!

Vesti
Total akademija zainteresovala omladinu
24.01.2017.
2 min

Total akademija zainteresovala omladinu

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti