Vesti

NIT ka očuvanju Srbije 15. juna u Nišu

09.06.2022.
2 min

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ u saradnji sa organizacijom „Nacionalna inteligencija“ i Karić fondacijom, a uz podršku porodice Milić, u sredu 15. juna organizuje panel diskusiju i dodelu nagrada učenicima generacije srednjih škola u Nišu.

NIT ka očuvanju Srbije u 15. juna u Nišu

Želimo da istaknemo prave vrednosti u društvu, sada već po tradiciji u saradnji sa našim partnerima, učenicima generacije srednjih škola u Nišu uručujemo nagrade i diplome, koje će biti samo dodatni motiv za njihove izvanredne rezultate u budućnosti“ – izjavio je Jovan Milić, ispred organizacije „Nađi Raula“ i dodao: „Jako smo srećni da su se celoj akciji priključili i divni ljudi iz Nacionalne inteligencije, predvođeni Bojanom Borovčaninom, ali i naši prijatelji iz Karić fondacije. Jako je važno da kao odgovorni pojedinci društva promovišemo neke prave vrednosti ka kojima svi trebamo da težimo.

Ono što ovogodišnju dodelu nagrada učenicima generacije razlikuje od prethodnih jeste to da će prisutni imati priliku i da čuju motivacione besede govornika na panel diskusiji i to Marka Vučetića, omladinskog aktiviste i Bojana Borovčanina, ispred NIT-a, koji je nedavno izazvao pravo buru u javnosti, kada je doneo odluku da jako vrednu knjigu vrati Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

Prisutni će po prvi put moći da vide ruski prevod Zakonopravila Svetog Save u moskovskom prepisu iz 1787. godine.

Posebno je emotivna priča koja se vezuje za ovu knjigu i ovo je jedinstvena prilika da Nišlije pre nego li knjiga bude vraćena vlasnicima, vide istu. Zahvalni smo gospodinu Borovčaninu koji je doneo odluku da istu donese u naš Grad, ali i ono najvažnije da podrži celu našu zajedničku inicijativu. Veliku zahvalnost dugujemo i našem Gradu“ – ističu organizatori.

U okviru dodele Nagrada učenicima generacije nastupiće i dečiji hor „Čarolija“, kojim diriguje Goga Stamenković, a tom prilikom se očekuje da premijerno izvedu dve nove numere. 

NIT ka očuvanju Srbije u 15. juna u Nišu

Dodela nagrada učenicima generacije zakazana je za sredu, 15. jun od 12.00h u Oficirskom domu u Nišu.

Kopiraj link