Vesti

Od danas moguća vakcinacija studenata i u studentskim domovima: "Trenutna situacija stabilna"

23.03.2021.
3 min

Do sada je vakcinisano oko 1000 studenata sa hroničnim bolestima, posebnim potrebama, kao i studenti završnih godina medicine, farmacije i nekih drugih fakulteta koji su se organizovali preko studentskih organizacija na fakultetima.

 

Vakcinacija studenata

Foto: Pixabay

Vakcinacija studenata biće od danas organizovana u studentskim domovima – „Studentski grad“ i „Karaburma“ u Beogradu.

Direktor Studentskog centra Goran Minić pozvao je studente da se vakcinišu i da na taj način zaštite svoje zdravlje i budu odgovorni, kako prema sebi, tako i prema zdravlju ljudi iz svog okruženja.

 

- Mi ćemo kao ustanova staviti na raspolaganje i sve naše objekte ako to bude potrebno. Vakcinaciju će sprovoditi kolege iz Studentske poliklinike. Studenti će osim na ova dva punkta, gde postoje poliklinike, moći da se prijave i upravama domova ili savezima u okviru studentskih domova. Danas će početi i anketiranje studenata u domovima o zainteresovanosti za vakcinaciju - rekao je on.

 

Prema njegovim rečima, trenutna situacija u studentskim domovima je bezbedna i stabilna.

 

V. d. direktora Studentske poliklinike dr Marija Obradović navela je da će u Studentskom gradu prvi studenti biti vakcinisani danas u toku dana.

 

- Inače, od početka vakcinacije postoji veliko interesovanje studenata za proces vakcinacije. Do sada je vakcinisano oko 1000 studenata sa hroničnim bolestima, posebnim potrebama, kao i studenti završnih godina medicine, farmacije i nekih drugih fakulteta koji su se organizovali preko studentskih organizacija na fakultetima - rekla je ona.

 

Proces vakcinacije, sprovodi se i u Studentskoj poliklinici u Krunskoj ulici u Beogradu, dok mobilne ekipe vakcinišu i studente sa posebnim potrebama u domu „Mika Mitrović“.

 

Student biohemije na Hemijskom fakultetu Nenad Drulović rekao je da se za vakcinaciju u Studentskom gradu prijavio jer je „vakcinacija civilizacijska tekovina“.

 

On je naveo da mu nije bitno koju će vakcinu primiti, jer smatra da su sve podjednako kvalitetne.

 

U Studentskoj poliklinici dnevno oko 30 zaraženih studenata

Broj prijema u kovid ambulanti Studentske polikline se smanjuje, a u poslednje dve nedelje na pregled se javljalo između 100 i 150 studenata, izjavila je danas v.d.direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd Marija Obradović.

 

U proseku oko 40 odsto pacijenata koji se jave sa respiratornim tegobama bude pozitivno na kovid. Dnevno bude oko 30 pozitivnih pacijenata - rekla je Obradović novinarima.

 

Ona je rekla da je napravljen izolacioni blok u Loli, gde se smeštaju studenti iz kolektivnog smeštaja kojima je neophodna izolacija.

 

Izvor: Telegraf

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Gde sve studenti mogu da žive: Pored studentskih domova i iznajmljenih stanova, postoji i treće rešenje
31.08.2017.
4 min

Gde sve studenti mogu da žive: Pored studentskih domova i iznajmljenih stanova, postoji i treće rešenje

Vesti
Nastavlja se imunizacija studenata – vakcinu primilo gotovo 2.000 akademaca u Beogradu
02.04.2021.
4 min

Nastavlja se imunizacija studenata – vakcinu primilo gotovo 2.000 akademaca u Beogradu

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti