Vesti

Od grada stipendije za 15 darovitih studenata

22.09.2021.
2 min

Grad Novi Sad pružiće tokom školske 2021/2022 godine novčanu podršku Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, odnosno obezbediće novac za stipendiranje 15 studenata.

Od grada stipendije za 15 darovitih studenata

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Stipendija, u neto iznosu, biće 22 hiljada dinara po darovitom studentu i dodeljivaće se tokom 12 meseci. Stipendiju će dobiti po dva studenta u oblasti prirodno-matematičke, tehničke, medicinske, ekonomske, pravne, a po jednu u oblasti poljoprivredne, tehnološke, humanističke nauke i u oblasti umetnosti i sporta.

Cilj saradnje Grada i Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu je da se na organizovan i sistematski način, finansijskom podrškom podstaknu i stimulišu daroviti i vredni studenti, kako bi postizali najbolje rezultate tokom obrazovanja i kako bi se poboljšali uslovi školovanja najkvalitetnijih stručnjaka, posebno onih koji su postignutim rezultatima već dokazali da poseduju određene kvalitete i sklonosti da se bave naučnim, istraživačkim i kreativnim radom, umetnošću i sportom.

Sredstava za finansijsku podršku Fondu obezbeđuju se u budžetu Grada Novog Sada, a za 2022. godinu za realizaciju ove odluke za 12 meseci planiraće se sredstva u iznosu od 3.960.000 dinara.

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu osnovan je u maju 1992. godine. Pravo na stipendiju Fonda se stiče ispunjavanjem izuzetno visokih kriterijuma.

 

Izvor: Dnevnik

Kopiraj link