Vesti

Održan 10. Forum mladih naučnika u Nišu

17.05.2024.
2 min

Jubilarni 10. Forum mladih naučnika, organizovan je juče u prepunoj Sali Univerziteta u Nišu. Na forumu su se predstavili i Sandra Veljković, mlada naučnica sa Elektronskog fakulteta u Nišu, Lazar Stošić sa Medicinskog fakulteta, Dragana Grahovac sa Tehnološko – metalurškog fakulteta, Jovan Zdravković iz Gimnazije „Bora Stanković“ i Jana Ristić iz Gimnazije „9. maj“.

Održan 10. Forum mladih naučnika

Foto: Nađi Raula

Jubilarni 10. Forum mladih naučnika pod sloganom „Decenija znanja“ organizovan je u Velikoj Sali Univerziteta u Nišu od strane Humanitarne organizacije „Nađi Raula“, uz podršku porodice Milić i partnera.

„Nakon ovih 10 godina, sa ponosom možemo da kažemo da smo ostvarili cilj, a to je da se u našem društvu više govori o mladim talentima, buudućim naučnicima. Razmena ideja i iskustava učinila je Forum izuzetno inspirativnim i obogatila ga je novim iskustvom. Uvereni smo da su priče naših govornika inspirisale mnoge. Sa druge strane, na osnovu svedočenja nekadašnjih govornika, znamo da im je Forum bio neophodan vetar u leđa“ – izjavio je Jovan Milić, osnivač i globalni direktor H.O. „Nađi Raula“.

Najbolji mladi naučnik na svetu i nekadašnji govornik na Forumu mladih naučnika Đorđe Ogrizović ocenio je da je Forum iz godine u godinu napredovao i da je postao simbol Niša.

"Svake godine, to je dan kada se razgovara o nauci i kada se razgovara sa onima koji su tek zakoračili u svet nauke", istakao je Ogrizović.

Dodao je da nije uvek lako i jednostavno baviti se naukom, da je znanje uvek potrebno dopuniti i proširiti i poručio da na tom putu treba istrajati.

Otvaranje Foruma pratio je nastup Sanje Kostić iz Niša sa numerom "Srce porodično" kao i nastup Vojnog orkestra Niš koji je izveo himnu Republike Srbije "Bože pravde", pesmu "Ovo je Srbija" i "Kolo 32. klase". Nastupio je i dečji hor "Čarolija", sa izvedbom "Strujnog kola" i "Princeze".

Događaju su prisustvovali i rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić, crkveni velikodostojnici, predstavnici vojske i akademske zajednice, predstavnici grada i ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, studenti i učenici...

Kopiraj link

Slični tekstovi

Upoznajte genijalce iz Srbije - 10. Forum mladih naučnika
29.04.2024.
7 min

Upoznajte genijalce iz Srbije - 10. Forum mladih naučnika

Vesti
9. Forum mladih naučnika u maju u Nišu
28.03.2023.
2 min

9. Forum mladih naučnika u maju u Nišu

Vesti
Zatvoren projekat Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj
18.06.2024.
3 min

Zatvoren projekat Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj

Vesti