Vesti

Održan vebinar: "Put do uspeha: Plan za početak uspešne karijere"

26.10.2023.
2 min

U sklopu Regionalnog sajma poslova, održan je vebinar na temu "Put do uspeha: Plan za početak uspešne karijere“ u organizaciji našeg sajta Startuj.infostud.com.

Održan vebinar:

Na ovom vebinaru, moderator Željko Skenderović sa sajta Startuj.infostud.com je ugostio HR stručnjake iz kompanija Mercator S i Coca Cola HBC. Panelisti su bili Aleksandra Jovanović, predstavnica kompanije Mercator S, i Aleksandra Milošević iz kompanije Coca Cola HBC.

Ne morate čekati kraj studija da bi započeli karijeru

Jedno od ključnih pitanja koja su se razmatrala na vebinaru bilo je: "Treba li čekati da završimo fakultet pre nego što se upustimo u profesionalnu avanturu?" Obe sagovornice su istakle svoje lične priče o sticanju praktičnog iskustva tokom studija. Dodatno, istakle su da kompanije kao Mercator i Coca Cola imaju programe profesionalnog usavršavanja specijalno namenjene studentima. Takođe, istaknuto je da fakultet pruža temelj za početak karijere, dok je na kandidatima da nastave sa konstantnim usavršavanjem kako bi postigli uspeh.

Na temu "Kako pronaći prvu praksu/prvi posao?", mladima su pruženi dragoceni saveti o pronalaženju posla u struci, pisanju efikasnog CV-ja i motivacionog pisma.

Još jedna ključna tema bila je "Da li prvi posao mora biti onaj pravi?". Gosti su delili svoje iskustvo i istakli da prvi posao ne mora nužno biti definitivna karijerna opcija, već može služiti kao vredno iskustvo i učenje na putu ka cilju.

Za sve koji žele da detaljnije pogledaju vebinar i čuju šta su predstavnice kompanija imale da kažu na temu građenja uspešne karijere, snimak je dostupan na ovom linku.

Kopiraj link

Slični tekstovi

14. Regionalni sajam poslova: Mladi, vaša idealna prilika je ovde
06.10.2023.
3 min

14. Regionalni sajam poslova: Mladi, vaša idealna prilika je ovde

Vesti
Prvi korak u karijeri za mlade pravnike
18.04.2018.
1 min

Prvi korak u karijeri za mlade pravnike

Vesti
NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 
12.04.2024.
9 min

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 

Vesti