Vesti

Održan vebinar: Saveti za uspešan intervju za posao

18.10.2024.
2 min

U okviru 15. po redu Regionalnog sajma poslova, održan je vebinar na temu "Saveti za uspešan intervju za posao“ u organizaciji našeg sajta Startuj Infostud. 

Održan vebinar: Saveti za uspešan intervju za posao

Moderator ovog panela, Branislav Cvenić sa sajta Startuj Infostud, ugostio je HR stručnjakinje ispred dve kompanije, Banca Intesa koju je predstavljala Milica Veraja, i Inspira grupa ispred koje je gostovala Tamara Milosavljević

One su sa učesnicima podelile informacije o tome kako u njihovim kompanijama izgleda proces selekcije kandidata. Milica je naglasila da se u Banci Inteza taj proces razlikuje u zavisnosti od pozicije za koju je neko aplicirao i da se prvo obavlja tehnički a zatim HR intervju, dok Tamara navodi da u Inspiri postoji dva do tri kruga selekcije, a da se sam razgovor obavlja sa HR-om i sa menadžerom u čiji tim kandidat potencijalno može biti primljen. 

Takođe jedna od najvažnijih pitanja za ovu temu je bilo kako se uspešno pripremiti za sam razgovor za posao. Njih dve su složne da je jako bitno da kandidati kroz primere istaknu šta su sve i na koji način radili, i da ukoliko nemaju radnog iskustva mogu navesti projekte na kojima su učestvovali tokom studija. Informisanost o kompaniji takođe je jako bitna za dobar utisak kandidata, a izvore koje su panelistkinje preporučile su internet odnosno vebsajt, zatim društvene mreže kao što je Linkedin, a kao najbolji izvor informacija jeste ukoliko poznaju nekoga ko radi u toj kompaniji ko im može dati podatke koji će biti značajni za samu pripremu. 

Opširnije o ovim, kao i mnogim drugim korisnim i značajnim pitanjima kao što su na primer kako se izdvojiti u velikom broju prijava, kako treba da izgleda tvoj CV, koja pitanja možeš da postaviš regruterima na intervjuu itd., možeš pronaći na video snimku celog vebinara koji je dostupan ispod teksta ili na sledećem LINKU

Kopiraj link