Vesti

Održana radionica na Job Fair-u „U par koraka do kvalitetnog CV-ja“

07.03.2024.
3 min

U okviru sajma zapošljavanja Job Fair u Nišu koji je realizovan krajem februara i početkom marta, marketing saradnik na sajtu Startuj Infostud Željko Skenderović održao je radionicu „U par koraka do kvalitetnog CV-ja“. 

Održana radionica na Job Fair-u „U par koraka do kvalitetnog CV-ja“

Na samom događaju bilo je govora o tome kako napisati dobar CV i koje su ključne stavke koje treba da se nalaze u radnoj biografiji.  

Tokom radionice Željko Skenderović je podelio korisne savete o tome kako se kandidati mogu optimalno pripremiti za razgovor za posao. Objasnio je zašto je važno da biografija koja se šalje potencijalnim poslodavcima treba da bude koncizna, precizna i jasna. Posebno je istakao zašto je bitno da sve informacije o kandidatu budu pregledne i tačno napisane, bez grešaka u kontakt podacima kao što su e-mail ili broj telefona, što poslodavcu olakšava da kontaktira zainteresovane kandidate. 

Željko se posebno fokusirao na radno iskustvo koje je relevatno za CV, te je sa studentima podelio nekoliko ključnih informacija o tome. 

"Ukoliko trenutno nemate formalno radno iskustvo, završavate studije ili tek ulazite u profesionalni svet, a istovremeno posedujete relevantne sertifikate, prošli ste obuke ili ste angažovani u volonterskom radu, učestvovali ste u studentskim organizacijama ili aktivnostima, bitno je da istaknete ove aspekte u vašem CV-u. Na taj način, stvarate prostor za dodatna pitanja od strane poslodavca, omogućavajući mu da proceni vašu vrednost kao potencijalnog kandidata." rekao je Željko. 

Na kraju radionice, studenti su imali priliku da uz Željkovu pomoć ocenjuju radne biografije. Skenderović je zatim svim učesnicima dao povratnu informaciju kako mogu da poboljšaju svoj CV i na da se na taj način bolje pozicioniraju na tržištu rada. 

Za kraj, Željko je poručio svim učesnicima na radionici: 

Ako imate dilemu kako da napravite CV, ne morate više da brinete oko toga. Kreiranjem profila na našem sajtu, možete brzo i lako da napravite svoj profesionalni CV, takođe možete redovno da ažurirate svoje podatke. Infostud profil se sastoji od osnovnih informacija, informacija o radnom iskustvu, veštinama, obrazovanju i drugih informacija koje su važne pri konkurisanju na oglase za posao.  

Kopiraj link

Slični tekstovi

Startuj radionice u Nišu i Novom Sadu: CV i motivaciono pismo
04.04.2023.
1 min

Startuj radionice u Nišu i Novom Sadu: CV i motivaciono pismo

Vesti
Job Fair 2024 - Tvoja karijera počinje ovde
26.01.2024.
2 min

Job Fair 2024 - Tvoja karijera počinje ovde

Vesti
AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge
15.04.2024.
1 min

AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge

Vesti