Vesti

Onlajn studentski sajam 2021: Upoznajte francuske univerzitete

12.02.2021.
2 min

U jeku kampanje za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za Master 2 i doktorate u ko-mentorstvu za akademsku 2021/2022. godinu kao i upisnih procedura francuskih visokoobrazovnih ustanova, posetite naš prvi Onlajn studentski sajam: upoznajte francuske univerzitete koji će se održati u sredu 17. februara 2021. od 10:00 do 18:00 časova na platformi www.studentskisajam.rs.

 

Studentski sajam 2021

 

Ovaj sajam je plod saradnje sa Campus France, francuskom agencijom koja se bavi promocijom francuskog visokog školstva, mobilnošću i prijemom inostranih studenata i održava se u okviru tradicionalne regionalne manifestacije Tournée des Balkans koja je počela u Sofiji novembra 2020. a završava se u Beogradu.

 

Sajam će okupiti predstavnike francuskih univerziteta i prestižnih škola poput Sciences-PO, Ecole Polytechnique, INSA iz Liona, EDHEC-a, SKEMA Business School, Grenoble Ecole de management, Univerziteta Lion 1, Univerziteta Tuluz 2, Univerziteta u Ruanu, Bordou, Monpeljeu, Poatjeu, filmske škole EICAR, mreže državnih biznis škola IAE, Instituta Vatel i Pol Bokiz za hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomiju, Institut Mines Télécom za rudarstvo i telekomunikacije, IMT Atlantique, Ecole des Mines de Nancy i brojne druge škole kao i predstavnike Fondacije Tempus Erazmus + i rukovodioce frankofonih studijskih programa u Srbiji i na Balkanu.

 

Studenti i srednjoškolci kao i njihovi roditelji moći će da prisustvuju webinarima i neposredno stupaju u kontakt sa predstavnicima francuskih visokškolskih ustanova.

 

Iskoristite ovaj nezaobilazan događaj kako biste se dobro pripremili za univerzitetsku 2021-2022. godinu.

 

Registracija je obavezna!

 

Francuska svake godine primi blizu 360.000  inostranih studenata. Sa svojih 3500 visokobrazovnih ustanova, 1680 programa na engleskom jeziku, 270 doktorskih skola, multidiscplinarnim i inovativnim studijskim programima, brojnim Nobelovim nagradama i Fildsovim medaljama vezanim za naučna istraživanja Francuska je i jedna od omiljenih destinacija za studije kada su u pitanju studenti iz Srbiji. Svake godine oko 700 srpskih studenata odabere Francusku za početak ili nastavak svog školovanja. Vlada Republike Francuske svake godine stipendira oko 40 najboljih srpskih studenata  na svojim brojnim kvalitetnim i prestižnim visokoobrazovnim ustanovama.

 

Dodatne informacije:

  • Program Onlajn sajma
  • Spisak učesnika

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

U-NI praksa 2017
29.05.2017.
1 min

U-NI praksa 2017

Vesti
Zakon o visokom obrazovanju na popravnom
07.11.2017.
2 min

Zakon o visokom obrazovanju na popravnom

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti