Vesti

Osnovana Omladinska mreža Srbije, okupljaju studente i srednjoškolce

05.02.2021.
3 min

U Beogradu je osnovana Omladinska mreža Srbije, koja će okupljati srednjoškolce, studente i svršene studente do 35 godina.

 

Osnivačka skupština održana je sinoć, a za predsednika je izabran Danilo Potparić.

 

Osnovana omladinska mreža Srbije

Foto: Pixabay

"U društvu gde mladi razmišljaju o odlasku iz države potrebna nam je organizacija koja će raditi na poboljšanju uslova za mlade u državi", rekao je Potparić za Tanjug.

 

Navodi da će se ta organizacija baviti najrazličitijim temama koje zanimaju mlade kako bi imali što kvalitetniji ambijent u državi - kulturom i identitetom, zaštitom zdravlja mladih, zaštitom životne sredine, obrazovanjem mladih, sportom i rekreacijom.

 

Potparić ističe da Omladinska mreža Srbije neće imati veze sa politikom, jer je, kako kaže, "mladima politike preko glave".

 

"Živimo u dovoljno podeljenom društvu da mlade politika ne interesuje. Mislimo da je neophodno da se mladi ipak udruže i da za stvari koje se njih tiču imaju jasan stav i jasan put", ističe Potparić.

 

Upitan šta je prvo u planu, koje će biti prve aktivnosti, on je naveo da su neke od najvažnijih aktivnosti koje planiraju "karavan zdravlja", koji će krenuti po gradovima i gde će se promovisati važnost zdravlja mladih.

 

U planu su, navodi, i aktivnosti vezane za zaštitu životne sredine jer je planeta u velikoj opasnoasti, zatim akcije iz oblasti kulture.

 

"To su osnovne, bazične potrebe na koje ćemo sa mladima, šrednjoškolcima i studentima pokušati da skrenemo pažnju, kao važne teme za sve nas", naveo je on.

 

Upitan kako će se finansirati on je rekao da je to najteže kada se pokreće jedna takva organizacija. Na početku će to biti od članarina.

 

"Nadamo se da će biti prostora i za finansiranje kroz projekte, tako da ćemo u narednom periodu raditi i na tome", zaključio je predsednik Omladinske mreže Srbije.

 

Izvor: RTV

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Na FIMEK-u održano Green Fashion veče
29.11.2017.
5 min

Na FIMEK-u održano Green Fashion veče

Vesti
Studentska i učenička saradnja Kragujevca i Češke
08.12.2017.
3 min

Studentska i učenička saradnja Kragujevca i Češke

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti