Vesti

Otvorene prijave za 8. BizKod hakaton: Biz i Kod timovi od ove godine na zajedničkom zadatku

14.02.2024.
3 min

BizKod, hakaton za studente Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta održaće se 16. i 17. marta 2024. Tada će Inspira grupa kao organizator takmičenja po osmi put otvoriti svoja vrata za studente i podržati ih u njihovom entuzijazmu i želji za nadmetanjem.  Takmičenje iz godine u godinu beleži sve veće interesovanje studenata, dok iz kompanije ističu da su mnogi učesnici nakon učešća u hakatonu postali i njihove kolege u kompaniji.  

Otvorene prijave za 8. BizKod hakaton

BizKod je dvedesetčetvoročasovno takmičenje za studente u programiranju i razradi biznis ideje s ciljem da učesnicima približi kako zaista izgleda poslovno iskustvo u praksi. 

Ove godine, Biz i Kod timovi će prvi put sarađivati na zadatku. Saradnja im može doneti prednost u smislu dobijanja druge perspektive, novog znanja i kvalitetnije izrade zadatka, a samim tim i prednost u ukupnom plasmanu na takmičenju.

Prijave su otvorene do 26. februara. Formular za prijave, uslovi za učešće, kao i više informacija možete pronaći na sajtu www.bizkod.rs, kao i na Instagram stranici: instagram.com/bizkod.hakaton.

“BizKod je osmišljen tako da studentima pruži priliku da primene svoje znanje i iskustvo koje su stekli na fakultetu i istovremeno da osete značaj timskog rada i timskog duha, što je ključ uspeha svake organizacije,” istakla je Tanja Ikić, direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije Inspira grupe.  

Timovi će imati 24 sata da reše zadatak koji će dobiti od mentora iz Inspira grupe, i to tako da osmisle ideju dovoljno dobru i primenjivu u poslovnoj praksi, a zatim i uvere članove žirija u njenu vrednost i originalnost. Pobedničke timove očekuju zanimljive nagrade.  

Biz deo će pomoći Kod delu da razume biznis logiku, a Kod deo treba da pomogne Biz delu u razumevanju tehničkih funkcionalnosti uključujući i ograničenja za unapređenje poslovanja. Suština je da učesnici dožive kako u praksi izgleda kada ljudi iz biznis dela sarađuju sa programerima i da obe grupe na taj način testiraju svoje ideje. 

Nora Neškov, menadžer projekta, naglasila je da studente ove godine očekuje jedno novo iskustvo i pravi izazov u kome će osetiti kako funkcioniše jedno biznis okruženje.

I profesori sa VTŠ-a i Ekonomskog fakulteta prepoznaju značaj ovog takmičenja, jer kako kažu studentima pruža najbliži osećaj biznis okruženja koje ih čeka nakon diplomiranja.

“Ovakva takmičenja su sjajna prilika za studente da pokažu šta su sve naučili tokom studija, kao i da steknu nova znanja i veštine koja će im koristiti u budućoj karijeri” rekao je prof. dr Zlatko Čović sa VTŠ-a.  

“Studenti sa BizKod-a uvek dođu puni utisaka, lepih iskustava i bogatiji za nova prijateljstva, a oni koji se istaknu dobiju i priliku da se zaposle u Inspira grupi” dodala je prof. dr Mirjana Marić sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.   

Organizatori pozivaju medije i javnost da podrže ovaj događaj i prate inovativnost mladih subotičkih talenata u oblasti informacionih tehnologija i ekonomije.  

Kopiraj link