Vesti

Panel diskusija „Bez straha“ i ove godine na Ekonomskom fakultetu

07.06.2024.
2 min

U nedelju, 19. maja na Ekonomskom fakultetu u Beogradu održana je panel diskusija „Bez straha“, koju sada već tradicionalno organizuje studentska organizacija SEFA. Panel je prvenstveno posvećen studentima koji su zainteresovani za teme mentalnog zdravlja, anksioznosti i prevazilaženje strahova koje donose novi izazovi. Ovogodišnjem panelu prisustvovalo je približno 150 studenata, od kojih su mnogi bili i sa drugih fakulteta.

Panel diskusija „Bez straha“ i ove godine na Ekonomskom fakultetu

Panel diksusija se sastojala iz dva dela. Prvog „Karijerni put započinjem bez straha“ i drugog u kome se govorilo na temu „O strahu bez straha“.

Na prvu temu „Karijerni put započinjem bez straha“ govorile su Jovana Stojiljković, stručnjak za privljačenje talenata i master psiholog sa višegodišnjim iskustvom u regrutaciji i selekciji kadrova, kao i Milica Šljivančanin, direktorka marketinga. Prisutni su imali priliku da čuju savete vezane za prevazilaženje treme prilikom intervjua za posao, kao i savete o tome kako se izboriti za sebe u radnom okruženju i kako se uklopiti u tim.

Drugi deo panela pokrila je tema „O strahu bez straha“ i o njoj su govoili Jelena Stanivuković i David Ramadani, psiholozi koji se bave podizanjem svesti o važnosti mentalnog zdravlja, kao i prevencijom, očuvanjem i osnaživanjem mentalnog zdravlja ljudi.

Sa moderatorima projekta kroz razgovor odgovorili su na brojna pitanja o strahovima, anksioznosti, panici i preprekama sa kojima se svi suočavamo, podelili su lična iskustva i savete kako prevazići probleme i izgraditi samopouzdanje. Studenti su imali priliku da aktivno učestvuju u diskusiji, a bilo je omogućeno i anonimno postavljanje pitanja putem skeniranja QR koda za one kojima je više odgovarala ova opcija.

Projekat „Bez straha“ je i ove godine bio sjajna prilika da se mladi ljudi informišu i upoznaju sa značajem mentalnog zdravlja, kao i da čuju korisne savete predavača koji će im pomoći da izgrade samopouzdanje i hrabro se suoče sa novim prilikama i izazovima.

Kopiraj link