Vesti

Peti sajam Pravnici na poslu - Choose your career

20.04.2022.
2 min

Evropsko udruženje studenata prava (ELSA), lokalna grupa Beograd, organizuje peti po redu projekat Pravnici na poslu, sajam zapošljavanja, volontiranja i aktivizma. Sajam će biti održan na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u periodu od 10. do 11. maja, pod sloganom “Choose your career”.

Peti sajam Pravnici na poslu - Choose your career

Studenti i mladi pravnici će kroz razgovor sa predstavnicima brojnih advokatskih, izvršiteljskih, notarskih kancelarija i kompanija, koji će svoje štandove izložiti tokom trajanja Sajma, 10. i 11. maja od 11 do 15h, imati priliku da se bliže upoznaju sa njihovim radom i da saznaju više o samom tržištu. Sajam će diplomiranim pravnicima i studentima završnih godina pružiti šansu da pronađu zaposlenje u pravnoj struci, dok će studenti prve, druge i treće godine imati priliku za realizaciju stučne prakse.

U sklopu akademskog dela Sajma održaće se brojni treninzi koji su namenjeni sticanju neformalnog znanja i veština iz oblasti prava ekonomije, liderstva, upravljanja ljudskim resursima, retorike i sličnog. Biće održane i brojne panel diskusije u saradnji sa generalnim pokroviteljem Sajma, advokatskom kancelarijom “Vuković&partneri”. 

Takođe, po završetku sajamskog dela drugog dana, održaće se i tradicionalno takmičenje u simulaciji suđenja, Moot court competitions, koje učesnicima pruža mogućnost da iskažu svoje veštine pred sudskim većem koju čine advokati, sudije i pravni stručnjaci.

Svi studenti koji su u potrazi za praksom, poslom ili stručnim usavršavanjem, pravnog ili ekonomskog usmerenja su dobrodošli.

Kopiraj link