Vesti

Plaćena praksa i usavršavanje na FDU

22.02.2021.
2 min

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu i predstavnici programa Nova pismenost potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti medijske, informacione i digitalne pismenosti.

 

plaćena praksa na FDU

Foto: NajStudent (Shutterstock)

Saradnja se odvija u okviru „Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost“ koju sprovodi Propulsion u partnerstvu s Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID.

 

Nakon Ministarstva kulture i informisanja, Nacionalne akademije za javnu upravu i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, među partnerima Nove pismnosti je i FDU. Akcenat će biti na promociji kulture i tehnologije novih medija s jedne strane, a s druge na temi medijske, informacione i digitalne pismenosti.

 

Kako se navodi u saopštenju, najboljim studentima Fakulteta dramskih umetnosti Nova pismenost će omogućiti programe praksi prilagođene novim postulatima medijske i digitalne pismenosti.

 

Kao prvi korak u saradnji, zainteresovani studenti mogu da se prijave za plaćenu praksu iz oblasti produkcije na sledećem linku: https://propulsion.one/saradnik-ili-saradnica/.

 

Ovakva vrsta saradnje studentima i studentkinjama pruža priliku da budu aktivni učesnici realnog tržišta, kao i da se upoznaju sa trendovima koji će biti dominantni u bliskoj budućnosti.

 

Propulsion je jedan od tržišnih lidera u oblasti novih medija i njihove promocije, a uticaj koji će tehnologija i kultura novih medija izvršiti na društvo u celini od velike je važnosti i za našu ustanovu. Radiće se na osnaživanju umetnika da mogu na najbolji način da prenesu svoje ideje i kreiraju sliku stvarnosti publici koja, takođe, živi u jednom dinamičnom, kompleksnom medijskom, informacionom i digitalnom okruženju, istakao je Miloš Pavlović, dekan FDU.

 

Savremeno doba zahteva potpuno nove pristupe i veštine. Svi moramo biti svesni da medijska i digitalna pismenost više nije pitanje za budućnosti, već je reč o današnjici koja ulazi u pore svakog biznisa, svih državnih institucija, celog sistema obrazovanja, medija, napominje Darko Soković, partner u organizaciji Propulsion i direktor programa Nova pismenost.

 

Program Nova pismenost radi s građanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom kako bi se najbolje prakse medijske, informacione i digitalne pismenosti našle među temeljima savremenog srpskog društva.

 

 

Izvor: Danas

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Studenti izuzetno traženi na tržištu rada
18.01.2022.
6 min

Studenti izuzetno traženi na tržištu rada

Vesti
FLUX radio 2020
05.11.2020.
2 min

FLUX radio 2020

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti