Vesti

Po drugi put u Srbiji - FIRST LEGO League Explore festival

12.12.2022.
4 min

Po drugi put će u Srbiji, 17. decembra, biti organizovan FIRST LEGO® League Explore program za decu uzrasta od 6 do 10 godina. Organizator je Udruženje „Prava Priča“, zajedno sa organizacijom SerbianTech i Super Glavce. Cilj programa je da uvede decu u svet robotike, tehnologije i nauke. Festival je otvorenog tipa, te zainteresovani posetioci mogu doći već od 10h u Savremenu osnovnu školu u Beogradu koja je i domaćin programa.

Po drugi put u Srbiji - FIRST LEGO League Explore festival

FIRST® LEGO® League je globalni program koji deci predstavlja nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku (STEM) kroz zabavno i uzbudljivo praktično učenje, upotrebom didaktičkih materijala i LEGO Education setova. Program se održava u preko 100 država, a Srbija je jedna o njih. Kroz rad na pripremama razvija se kreativnost, timski duh, saradnja kod mladih i podstiče i osamostalјivanje za buduće akcije. FIRST LEGO League program pomaže mladim lјudima da postanu glavni oslonac inovacija u društvu, i omogućuje im da ostvare svoje profesionalne potencijale prvenstveno u okvirima nauke i tehnologije.

FIRST LEGO League Explore program je osmišljen na taj način da deca uzrasta od 6 do 10 godina, zajedno sa svojim mentorom, mesecima pripremaju i osmišljavaju Inovativni projekat na zadatu temu, prave panele i prezentacije, kao i motorizovani model koji je napravljen od lego kockica. Na ovom putovanju deca uče kako da kritički razmišljaju, rade u timu, a ujedno otkrivaju svet tehnologije i robotike. Ovogodišnja tema projekta je SUPER POWERED i usmerena je na pronalaženje inovativnih rešenja za efikasnije: stvaranje, skladištenje, distribuiranje i korišćenje energije.

Ove godine u Explore programu učestvuje čak dvanaest ekipa koje će biti predvođene mentorom. Za učešće u Explore programu i višemesečne pripreme za festival, ekipama je neophodno posedovanje Explore seta koji se sastoji iz LEGO elemenata i kocki, minifigurica, ploče i uputstva za građenje, kao i LEGO® Education SPIKE™ Essential ili WeDo Robot seta.

Kompanija Netconomy prepoznala je značaj i vrednosti programa i organizatora i pružila podršku ovogodišnjoj organizaciji Festivala.

Udruženje „Prava priča“ je neprofitno, nevladino udruženje osnovano sa ciljem podrške deci, mladima i zajednici u oblasti nauke, tehnologije, obrazovanja i humanitarne delatnosti.

SerbianTech je organizacija koja se bavi osnaživanjem tehnološkog ekosistema. Aktivnosti i inicijative organizacije su zasnovane na tri stuba - tehnološko obrazovanje i edukacije, poslovno umrežavanje i promocija tehnološkog ekosistema.

Zavod Super Glavce je PDP/operativni partner i oficijalni vlastnik licence FIRST LEGO League (Discover, Explore i Challenge) za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

Aktuelnosti vezane za FIRST LEGO League program  možete pratiti na zvaničnom sajtu, ali i putem Instagram profila, LinkedIn i Facebook stranice.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Osam veličanstvenih istraživača za 8. Noć istraživača u Srbiji
26.09.2017.
17 min

Osam veličanstvenih istraživača za 8. Noć istraživača u Srbiji

Vesti
Matematičari iz 25 zemalja u Beogradu
02.08.2019.
2 min

Matematičari iz 25 zemalja u Beogradu

Vesti
NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 
12.04.2024.
9 min

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 

Vesti