Vesti

Počela je Međunarodna studentska nedelja u Beogradu: ISWiB 2022

19.07.2022.
2 min

POČINjE MEĐUNARODNA STUDENTSKA NEDELjA U BEOGRADU: Beograd će biti domaćin mladima iz preko 50 zemalja sveta!

Najveći studentski festival u Jugoistočnoj Evropi – Međunarodna studentska nedelja - održava se po 15. put u Beogradu. Festival traje od 18. do 26. jula i okupiće više od 250 mladih iz više od 50 država sveta i sa 4 različita kontinenta.

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu: ISWiB 2022

Ideja vodilja festivala je da približi mlade iz različitih kulturnih i društvenih sredina kroz druženje, saradnju i razmenu ideja. Promovišući ideju „Građanin Evropeˮ i „Građanin svetaˮ insistiramo na prihvatanju interkulturalnih i evropskih vrednosti i uzdižemo ih na nivo globalnog poštovanja i uzajamnog razumevanja.

Međunarodnu studentsku nedelju u Beogradu organizuje omladinska, nevladina i neprofitna organizacija „Svetski omladinski talas”. Ovogodišnja tema festivala su ciljevi održivog razvoja Ujedinjenih nacija, a organizatori nas pozivaju da zajedno negujemo budućnost pod sloganom festivala #NurtureOurFuture.

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu: ISWiB 2022

Osim edukativnog, festival ima i zabavni segment koji čine razvnovrsni događaji, poput Sajma država, tura po Beogradu, Defilea zastava, dok je jedan od njih i Art Night (Umetničko veče).

Ovo kulturno-humanitarno veče posvećeno umetnosti u brojnim formama biće organizovano 24. jula, od 20č, na Zappa barci i sadržaj događaja će biti otvoren za SVE posetioce! Ovogodišnji program sastojaće se iz humanitarnih prodajnih izložbi, eko-bazara, oslikavanja patika, kaligrafije uživo, razmene knjiga i bogatog muzičkog programa u okviru kog će nastupati i fenomenalni Bend CHE i čuveni Bege Fank!

Dođite da zajedno uživamo u umetnosti 24. jula na Zappa barci i pokažimo humanost na delu!

O organizatoru:

Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom umrežavanja i osnaživanja mladih. Naša misija je uspostavljanje ravnopravnost među različitim etničkim i socijalnim grupama i rešavanje svih aktuelnih globalnih problema, a naročito onih koji se tiču mladih. To upravo i činimo putem najvažnijih projekata organizacije - Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB), Sajam volonterizma, kao i mnogi drugi.

Kopiraj link