Vesti

Počinje nova sezona Pupinovog Izazova!

25.04.2023.
2 min

Nova sezona Pupinovog Izazova počinje sa prvom etapom – Digitalni Izazov: rešavanje praktičnih problema uz programiranje, fiziku i elektroniku!

Počinje nova sezona Pupinovog Izazova!

Pupinov Izazov se vraća sa novim izazovima i novim temama za sve one koji žele da testiraju svoje veštine iz programiranja, fizike i elektronike. Spremni smo da vas izazovemo i pokažemo koliko može biti zabavno rešavati praktične probleme uz korišćenje ovih veština.

Ova sezona Pupinovog izazova donosi nove celine i teme, veće izazove i još više mogućnosti za učenje i napredovanje. Pridružite nam se i zajedno sa nama istražite nove mogućnosti u svetu programiranja, fizike i elektronike! Očekujte dinamične radionice, timski rad i mnogo iznenađenja.

Dobar rad i iskustva iz prethodnih sezona su nas podstakli da stvorimo nove celine ovog takmičenja, poput Digitalnog Izazova, koji otvara ovu novu sezonu. Digitalni Izazov je zamišljen da se od sledeće sezone proširi sa obimom aktivnosti i brojem partnera.

Aktivnosti

Ove godine možete se PRIJAVITI za prvu etapu koja počinje 13. maja u Regionalnom Centru za Talente „Mihajlo Pupin“. Takmičenje je planirano za 27. maj, kada ćemo se okupiti u Matematičkoj gimnaziji iz Beograda. Sve neophodne informacije i materijal potreban za takmičenje se može naći u propozicijama.

Ova celina će biti više fokusirana na realizaciji konkretnih, realnih problema uz korišćenje znanja iz fizike, elektronike i programiranja. Propozicije takmičenja i vest iz Matematičke gimnazije u Beogradu pružiće vam više informacija o ovom izazovnom projektu i šta se očekuje od učesnika.

Ali to nije sve! Najveća novina za ovu sezonu Pupinovog Izazova je da će finale biti u januaru 2024. godine. Nakon Digitalnog Izazova, nastavljamo sa radionicama od avgusta/septembra i očekujemo više kompanija poput Endave da se priključe ovoj inicijativi, kao i još aktivniji rad fakulteta. Nadamo se da ćemo već ove godine krenuti sa pilot projektom letnje škole Pupinovog Izazova.

Prijavite se za novu sezonu Pupinovog Izazova i Digitalni Izazov. Pripremite se da se suočite sa najnovijim izazovima u ovom uzbudljivom svetu! Vidimo se na Pupinovom izazovu!

Kopiraj link

Slični tekstovi

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti
AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge
15.04.2024.
1 min

AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge

Vesti
NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 
12.04.2024.
9 min

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 

Vesti