Vesti

Predstavljen praktični vodič za pokretanje startapa

21.12.2021.
2 min

Inicijativa Digitalna Srbija predstavila je studentima vodič "Preduzmi ideju - pokreni startap" koji pruža praktične informacije i savete neophodne za buduće i sadašnje pokretače inovativnih biznisa, sapšteno je.

Predstavljen praktični vodič za pokretanje startapa

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Na jednom mestu objedinili smo odgovore na veliki broj pitanja u vezi sa osnivanjem i poslovanjem startapa. Od razvoja inovativne ideje, preko formiranja tima, pa do registracije firme i nalaženja izvora finansiranja i podsticaja, vodič sadrži detaljne informacije i ključne sugestije koje će budućim inovativnim preduzetnicima olakšati proces komercijalizacije ideja i ulaska na tržište - istakla je Bojana Tomić Brkušanin, direktorka projekta.

Kako identifikovati problem koji rešava moja ideja? Da li tako nešto već postoji? Gde da nađem članove tima? Kako da registrujem startap i nađem prvu eksternu investiciju? Ovo su pitanja sa kojima se susreće svaki pokretač startapa, a jedan od njih bio je i Đorđe Jevtić, osnivač OTA Sync & Serbian Bookers-a. On je na predstavljanju vodiča sa studentskim startap timovima sa Beogradskog univerziteta podelio priču o svojim počecima u svetu inovativnog preduzetništva. Sada su odgovori na ova pitanja sadržani u vodiču "Preduzmi ideju - pokreni startap".

Kreiranje ovog vodiča jeste neki vid podrške svim mladim ljudima koji žele da postanu inovativni preduzetnici. Za mnoge od njih, pristup ovim informacijama značiće korak napred ka konačnoj odluci da se oprobaju u svetu preduzetništva. Siguran sam da bi moj početak bio dosta lakši da sam u jednom dokumentu u tom trenutku mogao da nađem sve što me kao mladog preduzetnika interesuje - istakao je Đorđe.

Milan Okanović, docent na Katedri za marketing menadžment i odnose s javnošću Fakulteta organizacionih nauka, prisutnima je rekao nešto više o aktivnostima koje će u okviru projekta "Preduzmi ideju" uključiti studente i mlade ljude, ali i univerzitetske profesore. U okviru projekta predviđena je realizacija kurseva na fakultetima, mentorskih programa i brojnih radionica.

Ovaj dokument nastao je kroz saradnju Inicijative Digitalna Srbija i konsultantske kuće PwC Srbija u okviru projekta Preduzmi ideju koji se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Vodič je objavljen na sajtu preduzmi.rs odakle ga svi zainteresovani mogu besplatno preuzeti.

 

Izvor: eKapija

Kopiraj link

Slični tekstovi

Tim ETF-a učestvuje na prestižnom takmičenju u Americi – zadatak je razvoj solarnog invertora
23.12.2021.
3 min

Tim ETF-a učestvuje na prestižnom takmičenju u Americi – zadatak je razvoj solarnog invertora

Vesti
Češki umetnik u rezidenciji u Novom Sadu kao gost  Novog kulturnog naselja!
17.11.2021.
3 min

Češki umetnik u rezidenciji u Novom Sadu kao gost Novog kulturnog naselja!

Vesti
AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge
15.04.2024.
1 min

AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge

Vesti