Vesti

Preko 80 izvođača na otvaranju 9. Foruma mladih naučnika

01.06.2023.
2 min

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša uz podršku porodice Milić, kompanije „Knjaz Miloš“ i Karić fondacije u utorak, 20. juna u Svečanoj Sali Univerziteta u Nišu organizuje 9. Forum mladih naučnika pod sloganom „stazama velikih naučnika“. U okviru Foruma biće uručene i nagrade učenicima generacije srednjih škola u Nišu.

Preko 80 izvođača na otvaranju 9. Foruma mladih naučnika

Kako ističu sami organizatori na Forumu će se predstaviti 5 mladih i talentovanih pojedinaca iz cele Srbije, a najmlađi je Andrej Vučković iz Niša. Među govornicima nalaze se i: Nikolija Bojković sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Vukota Radovanović sa Medicinskog fakulteta u Nišu, Ljiljana Konjević iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Maša Nastić iz Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.

„Sve je spremno za 9. Forum mladih naučnika. Potrudili smo se da ove godine napravimo uvertiru u veliki jubilej koji proslavljamo naredne godine, a to je 10 godina Foruma mladih naučnika. Događaj koji smo pokrenuli kao učenici Tehničke škole u Nišu nastavio je da živi i dok smo bili studenti, a živi i danas kada smo ostvareni ljudi“ – ističu organizatori i dodaju: „Ove godine nas u okviru svečanog otvaranja očekuje nezaboravan kulturno – umetnički program, preko 80 izvođača iz Hora Fakulteta umetnosti „Maestrini“, Dečijeg hora „Čarolija“ i predstavnika Vojnog orkestra u Nišu potrudiće se da naše posetioce odvede na nezaboravno putovanje Srbijom. Budući da je veštačka inteligencija postaje naša svakodnevnica, očekuje nas i obraćanje brojnih zvanica putem holograma...“

Podsetimo, prvi Forum mladih naučnika organizovan je pre devet godina, kada su se učenici srednje tehničke škole organizovali i pokrenuli događaj gde bi govorili o problemima sa kojima se suočavaju. Godinama, Forum je postao događaj koji okuplja veliki broj mladih ljudi i jedini je događaj ovakvog tipa u Srbiji.

Iako je prvobitno bio planiran za 10. maj, usled nezapamćenih tragedija, organizatori su doneli odluku da Forum pomere za jun.

Učešće na događaju je moguće uz prethodnu prijavu na sajtu Humanitarne organizacije „Nađi Raula“. Broj mesta je ograničen.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Upoznajte genijalce iz Srbije na 9. Forumu mladih naučnika u Nišu
25.04.2023.
8 min

Upoznajte genijalce iz Srbije na 9. Forumu mladih naučnika u Nišu

Vesti
9. Forum mladih naučnika u maju u Nišu
28.03.2023.
2 min

9. Forum mladih naučnika u maju u Nišu

Vesti
NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 
12.04.2024.
9 min

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 

Vesti