Vesti

Prijavi se na globalno takmičenje Battle of Minds

07.06.2023.
4 min

Student ste ili ste diplomirali u prethodnih pet godina i imate inovativnu ideju iz oblasti tehnologije, ekologije, energetike ili inkluzije za koju smatrate da može doprineti pozitivnim promenama poslovanja kompanija i društva u celini? U slučaju da je vaš odgovor potvrdan, imamo za vas sjajne vesti jer su do 30. juna otvorene prijave na konkurs globalnog takmičenja Battle of Minds. Reč je o programu koji vam pruža priliku za osvajanje vrednih nagrada – najboljima na lokalnom nivou sleduje novčani iznos i stručna praksa u kompaniji BAT, dok će pobednici na globalnom nivou dobiti čak 50.000 funti.

Godišnje takmičenje kompanije British American Tobacco (BAT) se po četvrti put realizuje u Srbiji. Jedna od prošlogodišnjih učesnica, Antonina Marin, koja je predstavljala našu zemlju na lokalnom, regionalnom, a onda i globalnom nivou, odnosno u finalu, kaže da je takmičenje videla kao izazov u kom je želela da se oproba. 

„Izazovni trenuci u takmičenju su za mene i moj tim postali prave razvojne prilike. Prezentovali smo svoja rešenja pred regionalnim menadžerima za evropsku regiju, kasnije i ljudima koji se u BAT-u na globalnom nivou bave inovacijama. Iako smo se takmičili sa timovima iz čitavog sveta, naše rešenje bilo je zapaženo, pa smo se tako našli među deset najboljih. Zahvaljujući mojoj izvanrednoj ekipi i našim posvećenim mentorima, uspeli smo da se izborimo sa jakom konkurencijom, a na to smo i danas veoma ponosni“, izjavila je Antonina. 

Formiranje timova

Ove, 2023. godine, pored Srbije, takmičiće se još 30 zemalja iz celog sveta čiji timovi treba da imaju najmanje dva, a najviše četiri člana. Zadatak takmičara jeste predstavljanje inovativne ideje za rešavanje Environmental Social and Governance, odnosno ESG izazova. Nakon toga, učesnici treba da odaberu jednu od četiri zadate teme programa: tehnologiju, ekologiju, energetiku ili inkluziju. Potom je potrebno da osmisle i predstave svoje biznis rešenje u PowerPoint ili PDF formatu, a ukoliko žele, mogu poslati i dodatnu dokumentaciju u vidu Excel, Word, JPEG, i drugih formata. 

Osmisliti rešenje iz jedne od četiri oblasti

Tehnološki izazov podrazumeva upotrebu najnovijih tehnologija današnjice, kao što su veštačka inteligencija, proširena i virtuelna stvarnost, u svrhe kreiranja održivijeg sveta. Od održive poljoprivrede do eko ambalaže - takmičari koji odaberu ekološki zadatak treba da osmisle rešenje koje će doprineti smanjenju emisije ugljen-dioksida. Učesnici zainteresovani za oblast obnovljive energije imaju mogućnost da kreiraju inovaciju koja bi našu planetu učinila „zelenijom”. Poslednji izazov odnosi se na pronalaženje rešenja za kreiranje inkluzivne kulture na radnom mestu kroz primenu tehnologija i inovacija. 

Antonina i njen tim su kreirali inovativno rešenje M-cell, odnosno smart kutijicu za lekove koja je uvezana sa aplikacijom, pa se samim tim oslanja na nove tehnologije. 
„Želeli smo da pomognemo ljudima koji uzimaju veću količinu lekova na dnevnom nivou. Tako smo došli na ideju za naš M-cell koji bi putem aplikacije podsećao korisnike da treba da popiju lek. Pored toga, povezanost kutijice za lekove i aplikacije omogućava i razumevanje navika osobe koja pije lekove, pa se na taj način aktiviraju podsetnici kad korisnik ide, recimo, na posao jer tada najčešće zaboravlja na terapiju. Samim tim, ovaj izum bi bio „džepni asistent“, a zanimljivo je i da je koncept komunikacije na aplikaciji friendly“, objasnila je Antonina. 

Mladim ljudima su potrebne platforme koje će im omogućiti da ispolje svoju kreativnost i talenat. Za tako nešto program Battle of Minds je idealna prilika. Predstavite svoje inovativno rešenje, jer možda baš ono bude vaša šansa da steknete prvo profesionalno iskustvo i osvojite vredne novčane nagrade. 

Više informacija o samom takmičenju možete saznati putem linka, About the competition, dok se na konkurs programa možete prijaviti na: Join our competition.

Ocenjivanje ideja

Ideje na lokalnom nivou ocenjuju timovi menadžera kompanije BAT. Oni će se usredsrediti na kvalitet predložene ideje, prezentacije, ali i liderske veštine takmičara. U slučaju da se rešenje pokaže kao uspešno, tim nastavlja takmičenje na regionalnom nivou, a kasnije i na globalnom.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Mladi kuvari iz Leskovca na takmičenju u Turskoj osvojili 23 medalje
30.12.2021.
1 min

Mladi kuvari iz Leskovca na takmičenju u Turskoj osvojili 23 medalje

Vesti
Peti sajam Pravnici na poslu - Choose your career
20.04.2022.
2 min

Peti sajam Pravnici na poslu - Choose your career

Vesti
Više od 1.500 srednjoškolaca završilo program Finansijska pismenost
17.05.2024.
5 min

Više od 1.500 srednjoškolaca završilo program Finansijska pismenost

Vesti