Vesti

Pripreme za povratak studenata u domove

17.08.2021.
2 min

U okviru tehničkog održavanja, u oba doma Studentskog centra Subotica izvode se molersko-farbarski radovi, kao i zamena unutrašnje stolarije, kako bi sve bilo spremno za povratak studenata. Ukupni kapacitet oba doma je 779 mesta, a kako po oceni Komisije za kategorizaciju sobe pripadaju prvoj kategoriji, studenti će od nove akademske godine za smeštaj izdvajati 400 dinara više nego lane, odnosno 1.860 dinara na mesečnom nivou.

Pripreme za povratak studenata u domove

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Tokom leta, kada su studentski domovi bez svojih stanara, u domovima „Bosa Milićević“ i „Ivo Lola Ribar“ izvode se molersko-farbarski radovi, kojim su obuhvaćene sobe, hodnici, kao i restorani 1 i 2. Sredstva za ovu namenu u iznosu od 11,5 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a takođe se zamenjuje i unutrašnja stolarija, koju je podržao Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost sa dva miliona dinara.

Prethodnih godina, dok nismo u potpunosti završili radove, kako Studentskog doma „Ivo Lola Ribar“, tako i „Bosa Milićević“, sobe su bile trokrevetne, pa čak i četvorokrevetne, a sada se to u potpunosti izmenilo. Dobili smo prvu kategoriju od Komisije za kategorizaciju, tako da u pogledu cene, ona će biti uvećana za nekih 400 dinara - kaže Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra Subotica.

Nakon rekonstrukcije domova, po oceni Komisije za kategorizaciju sobe pripadaju prvoj kategoriji.

Pre ovih radova, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je takođe opredelio sredstva od dva miliona dinara za zamenu unutrašnje stolarije i u potpunosti su završena sva vrata koja su bila na spratovima. Iz sopstvenih prihoda smo obezbedili 880.000 dinara i time smo završili investiciju koju smo planirali za ovu godinu - dodaje Čuljković.

Do sada je cena smeštaja bila 1.430 dinara, a od sada će studenti za smeštaj na mesečnom nivou plaćati 1.860 dinara. Cena ishrane je ostala na istom nivou, te će studenti i u narednom periodu za sva tri obroka dnevno izdvajati 172 dinara.

 

Izvor: Subotica.com

 

Kopiraj link