Vesti

Proglašeni pobednici prvog takmičenja Majnd Hakaton 2021

13.07.2021.
2 min

U Majnd parku proglašeni su pobednici Majnd Hakaton 2021, prvog takmičenja koje je organizovano za projektne IT timove srednjoškolaca i studenata.

Proglašeni pobednici prvog takmičenja Majnd Hakaton 2021

Foto: Pixabay

Povezivanje i unapređenje saradnje industrije i visokoškolstva jedna je od zajedničkih vizija akademske, lokalne i privredne zajednice saglasni su predstavnici grada, tehnološkog parka i Univerziteta koji su prisustvovali prezentaciji i proglašenju pobednika.

Pobedničkim timovima obratili su se gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, direktor Majnd grupe Bratislav Milanović kao i savetnik za investicije predsednika Republike Srbije Jorg Heskens.

Proglašenje najboljih od najboljih timova bila je i prilika da se čuje prezentacija ideja, ciljeva, kvaliteta i planova Majnd parka.

Industrijski gigant organizovao je takmičenje sa ciljem da se učenici srednjih škola i studenti aktivno uključe u razvojne vizije i savremena rešenja kojima se bavi prestižna kompanija.

Pohvaljeni su timovi: Hal, Ajsek, Ček end drajv, dok je posebna pohvala pripala timu Urban čejndž. Ipak, jednoglasna odluka da je pobednik prvog Majnd Hakatona doneta je za ideje koje je razložio tim Smog eliminator.

Majnd park je promenio industrijsko lice Kragujevca. Industrijsi gigant neprekidno ulaže u inovacije, a ovakvim takmičenjima priprema nove generacije sadašnjih mladih akademaca za ambicioznu budućnost.

Majnd park danas okuplja deset svetskih firmi, a opremljene šinske konstrukcije i vagoni iz Šumadije koriste se u gradovima u celoj Evropi, odnosno čak do Japana.

Izveštava novinarka RTK Slađana Obradović Čukarić.

 

Izvor: Radio Televizija Kragujevac

Kopiraj link