Vesti

Projekat prikupljanja plastičnih čepova “Čepovanje”

20.12.2022.
2 min

U sredu 21. decembra 2022. godine, na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu održaće se projekat prikupljanja plastičnih čepova “Čepovanje”, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Čepom do osmeha.

Projekat prikupljanja plastičnih čepova “Čepovanje”

Iza ovog projekta stoji Centar za ekološki menadžment i održivi razvoj zajedno sa studentima studijskog programa Operacioni menadžment.

Učesnici i studenti će biti u prilici da kroz ovu akciju sakupljanja plastičnih čepova osnaže i pruže podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, odvajanjem plastičnih čepova, donošenjem čepova i učešćem u pomenutoj akciji. Time unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji i omogućavamo im lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu. Takođe, najhumaniji učesnici u projektu će dobiti i odgovarajuće nagrade.

Cilj projekta je podizanje ekološke svesti radi očuvanja životne sredine kroz edukaciju i uključivanje studenata, mladih u akciju koja za cilj ima ostvarivanje osećaja za humanost i prirodu.

Organizacija “Čepom do osmeha” sakuplja i reciklira plastične čepove sa ciljem kupovine pomagala deci sa invaliditetom. Akcija „Čepom do osmeha“ je pokrenuta u decembru 2012. godine, kada je nekolicina ljudi odlučila da podrži ovaj poduhvat, razumejući značaj ovog pionirskog rada. Danas, je ovo najmasovnija akcija u Srbiji i regionu, koja okuplja preko 2000 aktivnih volontera. Akcijom “Čepom do osmeha” do sada sakupljeno je preko 700 tona plastičnih čepova.

Ohrabrujemo sve zainteresovane studente da se prijave i ojačaju svoju ekološku svest!

Nadamo se da ćete se pridružiti našoj akciji, da će se prikupiti dosta čepova i time pomoći humanitarnoj organizaciji Čepom do osmeha.

Vidimo se u sredu 21.12.2022. godine u glavnom hodniku stare zgrade FON-a, od 14h do 18h, poželjno je doneti što više plastičnih čepova.

Akademski pozdrav!

Kopiraj link