Vesti

Proverite zašto je dermatolog prava adresa za savete o nezi kože

11.04.2023.
3 min

Povodom Dana studenata 4. aprila, poznati dermokozmetički brend pokrenuo je projekat na 5 fakulteta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, a sa ciljem da osvesti mlade i studente o važnosti zdravlja kože i edukuje ih o pravilnoj svakodnevnoj nezi kože.

Proverite zašto je dermatolog prava adresa za savete o nezi kože

Foto: Darko Radulović

U kakvoj su vezi bubuljice i ispitni rokovi jedna je od večitih studentskih zagonetki. Odgovor na ovo i slična pitanja, studenti u Beogradu, Novom Sadu i Nišu dobiće direktno od stručnjaka na projektu koji tokom aprila za njih organizuje poznati dermokozmetički brend CeraVe kreiran u saradnji sa dermatolozima, a sa ciljem da ih edukuje i uputi u osnove pravilne nege kože.

Prvi u nizu edukativnih događaja priređen je na Univerzitetu u Beogradu, gde je studentima na raspolaganju bio dermatolog za besplatan pregled kože i savete kako da je neguju prema tipu i stanju. U opuštenoj atmosferi uz kafu i neizbežne selfije, studenti su se družili i prepustili jedinstvenom iskustvu.

Projekat se nastavlja u istom formatu na novosadskom Filozofskom fakultetu (12. aprila) sa ciljem da se što većem broju studenata omogući prilika za stručno savetovanje na temu nege kože.

Kako prekinuti začarani krug akni

Pored saveta, studenti i studentkinje su na štandovima dobili testere proizvoda za čišćenje i krema za negu lica i tela, čija planetarna slava počiva na ceramidima, molekulima lipida koji su prirodno zastupljeni u koži, i jedinstvenoj patentiranoj MVE tehnologiji sporog otpuštanja za dugotrajni efekat. Ova naučno potkovana kombinacija uspešno obnavlja kožnu barijeru koja je naša prva linija odbrane od čestica zagađenja, bakterija, UV zračenja i drugih spoljnih faktora.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što sam deo ovog projekta edukacije mladih o pravilnoj nezi kože, jer oni ponekad znaju da traže savete na pogrešnom mestu. Koža je naš najveći organ i prva linija zaštite i neophodna joj je adekvatna nega u zavisnosti od tipa. Iz prakse vidimo da veliki broj mladih ima kožu sklonu nepravilnostima, da ih muče akne koje često izlaze pred ispite, što nimalo ne čudi jer koža itekako reaguje na stres. Važno je da im mi dermatolozi pomognemo u pronalasku najboljih rešenja i zato je ovaj brend koji su razvili dermatolozi pravi partner za ovakve akcije,’’ istakla je specijalistkinja dermatoverenologije, dr Jovana Majstorović.

Dostupnost studentima u Srbiji

Tokom trajanja ovog edukativnog projekta, u periodu od 3. do 16. aprila, u partnerskim apotekama važi specijalna akcija za studente koja im donosi 20 odsto popusta na sve CeraVe proizvode uz indeks ili studentsku karticu. Tim povodom, studenti će imati priliku da odaberu svoj željeni proizvod a iz širokog asortimana brenda koji obuhvata proizvode za čišćenje, negu lica i negu tela za različite tipove kože: suvu, masnu, mešovitu i izrazito suvu i grubu kožu.

Više informacija možete saznati putem zvanične stranice brenda.

Kopiraj link