Vesti

Prva tribina Ženske inicijative i besplatni PAPA testovi

03.10.2022.
2 min

Pozivamo vas na tribinu Ženske inicijative pod nazivom PINK FLAG: Reproduktivno zdravlje,  koja će se održati 04. oktobra 2022. godine u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu sa početkom u 17 časova.

Prva tribina Ženske inicijative i besplatni PAPA testovi

Koliko su važni redovni ginekološki pregledi, kako na razvoj utiču spoljni uticaji i da li je to zaista senzacionalistička tema, biće teme prve tribine Ženske inicijative!

Sagovorici tribine:

  • Iva Parađanin, novinarka
  • Dobrila Marković, ispred udruženja građana Sloboda nema cenu
  • Dr Dejan Ninčić, Prim. dr sci. med. ordinacije Eurolab
  • Jovana Mrdalj, moderatorka tribine ispred Ženske inicijative

Prošlo je preko godinu i po dana od održivosti Ženske inicijative na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, i za to vreme bile smo deo velikih projekata, tribina, festivala koji su, kao i mi, iz svakog ugla stvarali siguran prostor za devojke, žene koje žele da uče, saznaju nešto novo za sebe i urade nešto dobro za svoje telo. Veliki broj organizacija kao i obrazovnih ustanova kako u našoj zemlji tako i u regionu, poželeli su da koncept sprovedu za svoje koleginice, studentkinje, učenice i tako zajedno sa njima utiču na stigmatizaciju teme menstruacije. Kroz rad, pored zalaganja za besplatne higijenske uloške, veoma često pričaju  o svim promenama koje nam donosi menstruacija, kao važan deo naših života. Briga o reproduktivnom zdravlju žena počinje još u detinjstvu, a nasledni i spoljni uticaju vrlo često utiču na normativni razvoj devojčica.

Pored tribine, učesnice očekuju simbolični pokloni i određeni broj vaučera za BESPLATNE PAPA TESTOVE u ordinaciji Eurolab koji će se nasumično nalaziti na stolicama namenjenim za publiku.

Program sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, Centarom za građansko delovanje iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Više o radu Ženske inicijative možete videti ovde.

Kopiraj link