Vesti

Sajam poslova i praksi „JobFair - Kreiraj svoju budućnost!”

18.10.2022.
3 min

"JobFair ━ Kreiraj svoju budućnost!” je sajam poslova i praksi namenjen studentima i diplomcima prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta, koji će se ove godine održati 7. i 8. novembra. Nakon dve godine održavanja Sajma u onlajn formatu zbog epidemiološke situacije, JobFair se ponovo vraća na svoju staru adresu - Zgradu tehničkih fakulteta u Beogradu (Bulevar kralja Aleksandra 73).

Sajam poslova i praksi „JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!”

Organizatori događaja su neprofitne i apolitične studentske organizacije: Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Istek LK Beograd.

Sajam je nastao 2005. godine na inicijativu studenata volontera i ima za cilj povećanje stope zaposlenosti među mladima i zadržavanje stručnog kadra u našoj zemlji. Već osamnaest godina povezuje studente sa najuglednijim kompanijama i time daje mladima mogućnost da grade svoju budućnost u Srbiji.

JobFair, pored Sajma na kom će studenti biti u prilici da stupe u kontakt sa predstavnicima kompanija i saznaju više o poslovima i praksama koje oni nude, pruža priliku za razvoj veština kroz dodatni sadržaj:

  • „Panel diskusija - Pođi pravim putem” - diskusija na kojoj se obrađuju aktuelne studentske teme, a održava se 22. oktobra. Panel se može pratiti uživo u svečanoj sali Tehnološko-metalurškog fakulteta i onlajn na našem sajtu, a u ovoj formi možete postaviti pitanje panelistima.
  • „LevelUp - Podigni nivo svojih veština” - seminar ličnih i profesionalnih veština, održava se 29. i 30. oktobra na Mašinskom fakultetu. Prijavite se preko našeg sajta do 19. oktobra!
  • TechTalk - predavanja o aktuelnim temama iz struke, 7. i 8. novembra. Predavanja se mogu pratiti uživo kao i preko strima na našem sajtu.
  • Razgovor za posao radionica na kojoj studenti imaju priliku da osete atmosferu intervjua za posao, 7. i 8. novembra na Mašinskom fakultetu. Prijavite se preko našeg sajta do 25. oktobra.
  • CV baza - u bilo kom trenutku posetioci mogu ostaviti svoj CV na našem sajtu, a on će biti prosleđen svim kompanijama koje učestvuju na projektu.

Sve aktivnosti su besplatne i održaće se uživo, a na sajtu jobfair.rs možete pronaći i prijave za LevelUp — Podigni nivo svojih veština! i Razgovor za posao.

Kako je interesovanje za JobFair svake godine sve veće, organizatori se trude da iz godine u godinu jačaju nacionalni karakter Sajma, što znači da je projekat namenjen studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta svih univerziteta u Srbiji.

Za više informacija možete posetiti sajt www.jobfair.rs, i društvene mreže: Instagram, Facebook i LinkedIn.

Kopiraj link