Vesti

Šesti Humanitarni sportski turnir - Unija studenata FON-a

30.08.2022.
2 min

Studentska organizacija Unija studenata FON-a, i ove godine organizuje šesti po redu "Humanitarni sportski turnir" powered by Soccer, koji će se održati 10. i 11. septembra na sportskim terenima na Adi Ciganliji.

Humanitarni sportski turnir - powered by Soccer

"Humanitarni sportski turnir" je projekat koji za cilj ima da kroz sport, takmičarski duh i zabavu proširi svest o značaju humanosti. Pozitivna energija, dobro raspoloženje i osmeh čine ovaj projekat nezaboravnim iskustvom. Sav prikupljeni novac od kotizacija će biti uplaćen u humanitarne svrhe na račun Fondacije Novak Đoković.

Fondacija Novak Đoković je organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Zad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice.

Projekat je koncipiran na dvodnevnom turniru na kojem se timovi i takmičari mogu nadmetati u futsalu, basketu, odbojci, tenisu, stonom tenisu i od ove godine, novoj disciplini, šahu. Kao završnica turnira biće dodela nagrada za najbolje takmičare koju su obezbedili naši partneri. Važnost ovog projekta su prepoznali mnogi partneri i prijatelji, koji su omogućili njegovu uspešnu realizaciju.

Unija studenata FON-a je organizacija osnovana 2016. godine sa ciljem da kroz edukativne i humanitarne projekte podstakne humanost, timski duh, kolegijalnost i kreativnost kod mladih. Unija podstiče proaktivnost i omladinski aktivizam studenata i svim svojim članovima pruža priliku da se usavršavaju u oblastima planiranja i organizacije projekata kao i projektnog menadžmenta tokom cele godine. Na godišnjem nivou uspešno realizuje pet projekata edukativnog i humanitarnog karaktera: FON QUIZ, Humanitarni sportski turnir, Humanitarno stand up veče, Yard Sale i USF Gaming Fair.

Projekat "Humanitarni sportski turnir" jedan je od najznačajnijih projekata Unije studenata FON-a. Projekat je otvoren za sve one koji žele da kroz fer plej igru pokažu svoje veštine i sposobnosti u sportu, kao i za one koji žele da podrže humanitarni karakter projekta. Uz sve to je zagarantovana dobra atmosfera koja ovaj turnir izdvaja od drugih.

Za sve dodatne informacije možete posetiti našu Facebook stranicu Unija studenata FON-a ili instagram profil @unijastudenatafona.

Kopiraj link