Vesti

Školujte se na vodećoj evropskoj ustanovi za umetnost i dizajn: MOME univerzitet ima master programe na engleskom jeziku

23.05.2024.
6 min

Moholi-Nađ (Moholy-Nagy) Univerzitet za umetnost i dizajn (MOME) smešten u srcu Budimpešte, važi za jedan od najmodernijih obrazovnih ustanova za umetnost i dizajn u centralnoj Evropi.

Misija Univerziteta, koji je osnovan pre 144 godine, jeste rešavanje najvažnijih izazova 21. veka kroz učenje, istraživanje i praktična znanja zasnovana na dizajnu. Iako se već smatra sinonimom za inovaciju i kreativnost, MOME ima cilj da do 2030. godine postane najpriznatiji kreativni univerzitet u centralnoj Evropi.

Kako bi pružio mogućnost talentima i iz drugih zemalja da se školuju na ovoj prestižnoj ustanovi, MOME je 2022. godine proširio svoj međunarodni obrazovni portfolio uvođenjem 6 master programa na engleskom jeziku, a to su animacija, menadžment u umetnosti i dizajnu, designer maker, dizajn, interakcijski dizajn i fotografija.

Školujte se na vodećoj evropskoj ustanovi za umetnost i dizajn: MOME univerzitet ima master programe na engleskom jeziku

MOME

Predavači na MOME univerzitetu - vrhunski stručnjaci u svojim oblastima

Predavači na MOME Univerzitetu su priznati i ostvareni stručnjaci u svojim oblastima, tako da studenti osim pristupa najnovijim tehnologijama i resursima, imaju priliku da uče od najboljih. Mnogi od njih su i bivši studenti ovog Univerziteta. Između ostalih to je slučaj sa mladim nagrađivanim dizajnerom Andrašem Hunfalvijem koji je diplomirao na odseku za dizajn MOME, gde se specijalizovao za dizajn vozila, a sada radi kao predavač na ovom odseku. Tokom školovanja studenti su u prilici da se povežu i sarađuju sa izuzetnim stručnjacima koji imaju priznatu karijeru i poznatim kompanijama kao što je Mercedes-Benz i dobiju i direktne uvide iz prakse.

MOME ponosan na uspehe svojih studenata

Školujte se na vodećoj evropskoj ustanovi za umetnost i dizajn: MOME univerzitet ima master programe na engleskom jezikuOvaj univerzitet na svakom koraku ističe uspehe svojih alumnista. Već je poznata Laboratorija za dizajn mobilnosti, otvorena 2022. godine, koja je jedna od najmodernijih radionica za dizajn vozila u regionu. U njoj će se osmišljavati izgled automobila budućnosti u “svemirskim” uslovima. Studenti u okviru ovog programa mogu da rade na projektima pod mentorstvom vodećih dizajnera jedne od najpoznatijih automobilskih kuća na svetu. U ovoj radionici je rođen recimo SUPERMOTO motocikl. Najnoviji rezultat saradnje sa Univerzitetom Norman Janoš je i višenamensko transportno vozilo na tri točka koje pokreće vodonik i solarna energija, i koje bi moglo radikalno da promeni gradski teretni saobraćaj u budućnosti, predstavljen na Svetskom klimatskom samitu u Dubaiju.

Takođe, vrlo su uspešni studenti iz drugih oblasti dizajna. Najnovija generacija talenata iz programa Tekstilni dizajn se svake godine predstavlja mađarskoj modnoj sceni na modnom spektaklu i izložbi. Tako je došlo i do saradnje sa renomiranim brendovima kao što su Nanushka i restoran SALT Budapest sa Michelinovim zvezdicama.

- Naše obrazovanje kombinuje kreativnost, istraživanje, zanatstvo i tehnologiju za promovisanje odgovornog dizajnerskog razmišljanja. Verujemo da saradnja u različitim oblastima, međusobna razmena znanja donosi inovativna rešenja i pozitivne promene. Na osnovnim studijama (BA) obučavamo svestrane dizajnere koji ne samo da stiču stručno znanje, već uče i da razumeju društvene, ekonomske i kulturne faktore, koji utiču na industriju – istakla je Ildiko Kele, šef master programa za modni i tekstilni dizajn.

Na 76. Filmskom festivalu u Kanu, alumna MOME-a Anima Flora Anna Buda osvojila je Zlatnu palmu za najbolji kratki film sa svojom francusko-mađarskom koprodukcijom.

Školujte se na vodećoj evropskoj ustanovi za umetnost i dizajn: MOME univerzitet ima master programe na engleskom jeziku

MOME

Zašto odabrati MOME univerzitet za master studije

Tradicija: Osnovan pre 144 godine, MOME univerzitet kombinuje bogato nasleđe sa najmodernijim pristupima u obrazovanju

Međunarodni Programi: Novi master programi na engleskom jeziku pružaju priliku studentima iz celog sveta da se pridruže MOME zajednici

Stručni Kadar: Predavači su priznati stručnjaci u svojim oblastima što pruža studentima najbolju moguću edukaciju

Inovativnost: Studenti imaju pristup najnovijim tehnologijama i resursima, što im omogućava da predvode promene i inovacije

Iskoristite priliku da nastavite školovanje na najinovativnijem univerzitetu za umetnost i dizajn u Evropi. Upis je otvoren za sve studente završnih godina koji žele da unaprede svoje znanje i veštine u ovom inspirativnom okruženju. Ukoliko želite odmah da se prijavite, rok za prijavu 31. maj! Sledeći period za prijavu za master kurseve na engleskom jeziku počinje krajem novembra 2024. Studentima iz naše zemlje na raspolaganju su određene stipendije, kao što su Regional Social Mobility Scholarship i Stipendium Hungaricum.

Pridružite se MOME zajednici i oblikujte budućnost umetnosti i dizajna.

Za više informacija o master programima i upisu, posetite veb stranicu https://mome.hu/en/international.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Studenti izuzetno traženi na tržištu rada
18.01.2022.
6 min

Studenti izuzetno traženi na tržištu rada

Vesti
Kad studentski kredit postane noćna mora
13.03.2017.
3 min

Kad studentski kredit postane noćna mora

Vesti
Zatvoren projekat Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj
18.06.2024.
3 min

Zatvoren projekat Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj

Vesti