Vesti

Startuj.com održao radionicu „CV i motivaciono pismo“ u okviru projekta PreobuQA

11.12.2023.
2 min

Projekat „PreobuQA“, koji je deo BOLD programa podržanog od strane Ambasade SAD, a realizovan u saradnji Instituta za razvoj i inovacije i Asocijacije za afirmaciju kulture – ASK, usmeren je na prekvalifikaciju mladih između 18 i 30 godina u QA testere u okviru IT industrije. Ovaj projekat ima za cilj unapređenje položaja mladih na tržištu rada širom Republike Srbije.

Sajt Startuj.infostud.com održao radionicu „CV i motivaciono pismo“ u okviru projekta PreobuQA

U sredu 6. decembra je održana prva radionica u okviru projekta, posvećena pisanju CV-a i motivacionog pisma. Predavač na radionici bio je Željko Skenderović sa sajta Startuj.infostud.com. On je pružio učesnicima praktične savete o kreiranju lične biografije. Naglasio je značaj prilagođavanja CV-a i motivacionog pisma specifičnim poslodavcima kao i važnost isticanja veština i iskustava koji odgovaraju zahtevima radnog mesta. Poseban fokus je stavljen na održavanje jasnog i profesionalnog formata dokumenta.

Željko je istakao da informacije u CV-u treba da budu istinite, jer iskrenost u prijavama pomaže poslodavcima da bolje razumeju i procene kandidate. Kada kandidati precizno i autentično predstave svoje veštine, to omogućava poslodavcima da stvore jasniju sliku o tome kako bi se kandidat uklopio u njihovu organizaciju i tim. Na ovaj način, istinite informacije u prijavi ne samo da pomažu kandidatima da se na najbolji način predstave kompanijama, već takođe omogućavaju potencijalnim poslodavcima da prepoznaju buduće kolege koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama i vrednostima.

Radionica je bila prilika za učesnike da steknu praktične veštine pri pisanju ličnih biografija koje su važne za dobijanje posla u konkurentnom okruženju IT industrije. Projektom „PreobuQA“ se nastavlja obrazovanje i osnaživanje mladih, što doprinosi njihovom lakšem zapošljavanju i karijernom napretku u IT sektoru. Rezultati projekta koji se očekuju je 50 obučenih mladih koji imaju veću mogućnost da pronađu dobro plaćen posao., Od ovog broja 10 mladih će se samozaposliti, dok će se preostalih 15 zaposliti kod poslodavca do kraja projekta.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Željko Skenderović ispred sajta Startuj.com održao je radionicu „Sve tajne pisanja CV-ja i motivacionog pisma“
29.12.2022.
1 min

Željko Skenderović ispred sajta Startuj.com održao je radionicu „Sve tajne pisanja CV-ja i motivacionog pisma“

Vesti
Održana radionica na Job Fair-u „U par koraka do kvalitetnog CV-ja“
07.03.2024.
3 min

Održana radionica na Job Fair-u „U par koraka do kvalitetnog CV-ja“

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti