Vesti

Student, gimnazijalka i harmonikaš iz Niša i pijanistkinja iz Kuršumlije dobitnici nagrade "Svetislav Milić"

15.11.2021.
3 min

Za izvanredne rezultate u oblasti nauke i obrazovanja i za predstavljanje Srbije u svetu, nagradu “Svetislav Milić - mladima od srca” za 2020. godinu podeliće student Lazar Stošić sa niškog Medicinskog fakulteta i studentkinja Univerziteta Kembridž Jelena Ivančić, a za ovu godinu dobiće je niška gimnazijalka Ana Mitić i Emilija Jovanović, studentkinja Biološkog fakulteta u Beogradu. Ovu nagradu, ali iz oblasti kulture i umetnosti, dobiće mlada pijanistkinja iz Kuršumlije Petra Spasojević i Luka Milojković, harmonikaš iz Niša.

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Da će ovogodišnja nagrada u kategoriji nauke i obrazovanja biti dodeljena uspešnoj matematičarki Ani Mitić, učenici Gimnazije “Svetozar Marković“ u Nišu, saopštili su članovi komisije za dodelu nagrada prof.dr Melanija Mitrović i Mr Ivan Redi.

Pored nje, nagradu u ovoj oblasti dobiće još jedan Nišlija Lazar Stošić, student Medicinskog fakulteta u Nišu.

Komisija za dodelu nagrada, smatra da se dodeljivanjem ove nagrade pomenutim laureatima šalje nedvosmislena poruka našem društvu da u Srbiji postoje mladi ljudi koji zavređuju našu pažnju, i, a to je ono najvažnije, podršku svih nas. Takođe, šalje se poruka drugim mladim ljudima da se znanje, trud i zalaganje uvek cene - istakao je Hadži Ivan Redi.

Osim nagrada iz oblasti nauke o obrazovanja, biće dodeljene i priznanja iz oblasti kulture i umetnosti, i to Petri Spasojević talentovanoj pijanistkinji apsolutnog sluha i 12-godišnjem Luki Milojkoviću, svetskom šampionu u sviranju harmonike.

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić“ ovim šalje važnu poruku , a to je da se kultura u Srbiji poštuje, ceni i uvažava – rekao je clan Komisije Marjan Zdravković.

Inače, nagradu dodeljuju:

Organizacija "Nađi Raula" iz Niša i Centar za inovacije "ITKonekt". Priznanje se dodeljuje u šest kategorija i to: nauka i obrazovanje (srednjoškolci, studenti), kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, ali i u dve specijalne kategorije: institucija godine i ličnost godine. Dobitnicima će nagrade biti uručene u ponedeljak, 15. novembra, na svečanosti u Nišu, a objavljivanjem dobitnika Nagrade “Svetislav Milić - mladima od srca“ u oblasti nauke i obrazovanja, kao i oblasti umetnosti i kulture, otvorena je nedelja objavljivanja dobitnika i u ostalim kategorijama.

 

Izvor: Južne vesti 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ za profesorku iz Ivanjice
01.11.2022.
3 min

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ za profesorku iz Ivanjice

Vesti
Otvaranje Binacikla u nedelju u 17 časova na Novom naselju!
22.12.2021.
2 min

Otvaranje Binacikla u nedelju u 17 časova na Novom naselju!

Vesti
Milica i Darko prošli studentsku praksu u NIS-u, a potom dobili i posao u toj kompaniji
25.04.2024.
9 min

Milica i Darko prošli studentsku praksu u NIS-u, a potom dobili i posao u toj kompaniji

Vesti