Vesti

Student Tehničkog fakulteta u Boru briljirao i osvojio rekordnu nagradu u „Stigni me ako znaš“

07.04.2021.
3 min

Sa osvojenih rekordnih 685.000 dinara i 25.000 dinara nagrade za publiku u prošlonedeljnom izdanju kviza „Stigni me ako znaš“ na RTS-u, briljirao je znanjem i šarmom, te osvojio publiku kraj malih ekrana.

 

Student Tehničkog fakulteta u Boru briljirao i osvojio rekordnu nagradu u „Stigni me ako znaš“

Foto: Pixabay

Tokom igre u 24. emisiji druge sezone tog kviza je znanjem, i kako sam priznaje taktikom, „pojeo“ dvojicu takmičara i osvojio dodatne nagrade – 10 kg čokolade i odmor na Zlatiboru.

 

Ovaj dvadesettrogodišnjak zove se Nikola Ranđelović, rodom je iz Zaječara, ali na Tehničkom fakultetu u Boru studira na  odseku Tehnološko inženjerstvo, smer Neorganska hemijska tehnologija. Do kraja studija ima još tri ispita, a i kao student je briljantan sa prosekom ocena 9,12. Trenutno je na praksi u novoizgrađenoj laboratoriji kompanije Ziđin, nakon čega očekuje sklapanje ugovora o radu.

 

Kaže da mu praksa u Ziđinu jako puno znači i da u budućnosti vidi sebe na tom radnom mestu ali i računa na dalji razvoj karijere.

 

Na kviz se prijavio spontano, pa sada beleži svojih zasluženih pet minuta slave. O svom učešću ima samo pozitivna iskustva.

 

Ređale su se čestitke prijatelja i poznanika, a odskora me konaktiraju i lokalni mediji, kaže Nikola zadovoljno.

 

Trenutno živi u Studentskom domu u Boru, a dalji životni planovi odnose se na što brži završetak studija i povratak u Zaječar gde ga čeka devojka Marija.

 

Iskustva sa borskog fakulteta su pozitivna.

 

Ako bih sve ispočetka opet bih izabrao isti fakultet jer su i profesori i saradnici u nastavi izuzetni, naglašava Nikola, sa kojim smo razgovarali u Biblioteci fakulteta gde sa „Kobsona“ često skida i čita naučne i završne radove. Na ovom Fakultetu za nastavnike i saradnike nismo samo broj indeksa, već nas svi poznaju po imenu, znaju odakle smo i uvek nam pružaju bezrezervnu podršku i pomoć, uputio je Nikola reči pohvale.

 

U osvrtu na učešće u kvizu, kaže da je pre postavljenih pitanja od strane voditeljke Kristine Radenković bilo treme, ali čim su krenula pitanja, na njih se fokusirao maksimalno.

 

Krivo mu je što se nije setio odgovora „dredovi“, tada je imao tačnih pet odgovora od šest, a kada je znao svih 6, nije odgovorio na poslednja dva kako bi „eliminisao“ jednog od protivnika. Slično se dogodilo i u pretposlednjem krugu kada je „pojeo“ crvenog takmičara a za to su mu bila potrebna samo dva tačna odgovora.

 

 

Izvor: Ist media

 

Kopiraj link