Vesti

Studenti FON-a šampioni sveta na svetskom takmičenju HICC 2023

21.02.2023.
2 min

Studenti FON-a i članovi Case Study Club-a part of BCA SEE, Miloš Mihajlija, Isidora Marković, Milica Đerić i Marijana Slovaković osvojili su prvo mesto na prestižnom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja „The Heavener International Case Competition“ (HICC 2023), pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović, prof. dr Veljka Jeremića i prof. dr Dragana Bjelice koje je održano u na Univerzitetu na Floridi u Gejnsvilu.

Studenti FON-a šampioni sveta na svetskom takmičenju HICC 2023

Foto: FON/Case Study Club

Takmičenje je trajalo od 12. do 18. februara, a 19 timova je u tom periodu rešavala 3 poslovne studije slučaja različitih formata. Prva studija slučaja One blood bila je za neporfitnu organizaciju koja se bavi prikupljanjem krvi i predlog rešenja studenata bila je strategija partnerstva sa studentskim organizacijama radi povećanje navike donacije krvi kod mladih generacija.  Druga studija slučaja odnosila se na tenološki startap iz oblasti zdravstva etectRX koji je nastao na inkubatoru na Univerzitetu na Floridi. Fokus rešenja je bio na unapređenju poslovne strategije preko partnerstva sa onkološkim bolnicama u SAD i dalje strategije rasta. Treća studija slučaja odnosila se na brend Zevo, liniji proizvoda protiv insekata iz multinacionalne P&G grupacije. Studenti FON-a predložili su inovativnu marketing i prodajnu strategiju pozicioniranja brenda preko targetiranja ljudi koji kampuju u Sjedninjenim Američkim Državama i konvertovanje njih u stalne korisnike.

Finale takmičenja održano je u subotu, 18. februara 2023. godine, i od 19 timova sa prestižnih univerziteta iz čitavog sveta, predstavnici Univerziteta u Beogradu osvojili su prvo mesto.

Studenti FON-a šampioni sveta na svetskom takmičenju HICC 2023

Foto: FON/Case Study Club

Drugo mesto osvojio je tim Univerziteta „The University of Florida“, treće mesto tim Univerziteta „The University of New South Wales” iz Sidneja.

Čestitamo na ovom sjajnom rezultatu!

Izvor: FON

Kopiraj link