Vesti

Studenti o prednostima i manama kombinovane nastave

16.12.2021.
2 min

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu odvija se kombinovana nastava, a za studente Saobraćajnog fakulteta takva vrsta učenja nosi brojne izazove, među kojima je manjak interakcije sa profesorima.

Studenti o prednostima i manama kombinovane nastave

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Ognjen Bendić, student četvrte godine rekao je za Tanjug da se fakultet dobro snašao u izvođenju neposredne i onlajn nastave i dodao da takva vrsta nastave ima i prednosti i nedostatke.

Kako kaže, olakšavajuća okolnost prilikom nastave od kuće jeste što ne mora da dolazi do fakulteta, ali sa druge strane, dodaje, teže je određeno gradivo pratiti onlajn.

"Ako je teorija onda nema nikakvih problema", rekao je Bendić.

Student prodekan Saobraćajnog fakulteta Aleksandar Vrcelj deli mišljenje sa kolegom i navodi da je najveći nedostatak nastave na daljinu manjak druženja i interakcije profesora sa studentima.

Vrcelj smatra da to može doprineti lošijem kvalitetu znanja, ali naglašava da se profesori trude da olakšaju kombinovani model nastave.

Vanja Lončar, student treće godine navodi da je teže pohađati nastavu kombinovano i ističe da je primetna razlika u odnosu na regularnu nastavu.

"Kada je nastava na fakultetima postoji mnogo veća zainteresovanost, najteže je sada držati korak sa svim predavanjima i vežbama", rekla je Vanja i dodala da je potrebna veća interakcija sa profesorima.

Ukazuje, međutim, da se uz kombinovanu nastavu može bolje organizovati vreme.

"Sve u svemu, nije toliko loše", rekla je ona.

 

Izvor: Blic

Kopiraj link