Vesti

Studenti o unapređenju turističke ponude Zapadne Srbije

04.06.2021.
2 min

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija organizovala je panel diskusiju na kojoj se razgovaralo o doprinosu studenata turizma unapređenju turističke ponude ovog kraja.

Studenti o unapređenju turističke ponude Zapadne Srbije

Foto: Pixabay

Studenti su na panel diskusiji govorili o predlozima unapređenja turizma Zapadne Srbije.

„Planine Zlatibor i Tara su u poslednje vreme veoma popularne, pa zašto i Golija ne bi bila toliko popularna i posećena s obzirom na veliki potencijal koji ima“.

„Mi, studenti, prezentovali smo prvenstveno Zlatar, kao i planine koje su zaboravljene i koje su u usponu. Takođe, dali smo predlog da se aerodrom Ponikve ponovo aktivira“.

„Na planini Tari ima mnogo lepih vidikovaca, a najposećeniji je vidikovac Banjska stena, dok su ostali pali u zaborav zato što nisu pristupačni i nisu uređeni“.

Direktorka Turističke organizacije Užice kaže da su današnji turisti veoma zahtevni i da se mora voditi računa o svakom aspektu.

„Turistička organizacija Užice podržala je studijski program turizam. Nadamo se da će promocija ovog smera doprineti razvoju kadrova u oblasti turizma i da će nama, turističkim radnicima, omogućiti neometan rad i usavršavanje, kao i dalji razvoj turizma Užica i Zapadne Srbije“, rekla je Đorđević Arsić.

Profesor Radomir Stojanović kaže da je cilj okupljanja ukazivanje na značaj povezivanja visokoškolskih institucija sa potrebama privrede.

„Znamo da je ovaj deo Srbije atraktivan, ali ako želimo da bude konkurentan u odnosu na ostale turističke destinacije mora da ima stručne kadrove. Mi koji predajemo turizam dolazimo iz privrede, tako da imamo iskustva koje možemo da prenesemo i na studente“, ističe Stojanović.

Ove školske godine upisuje se 55 studenata na osnovne strukovne studije na studijskom programu Turizam i 15 studenata na master strukovnim studijama Menadžment u turizmu.

„Struktura studijskog programa je usklađena sa najnovijim trendovima iz oblasti turizma, a nastavu na ovom studijskom programu izvodi 12 doktora nauka, 3 magistra i veliki broj saradnika“, kaže rukovodilac Odseka Užice Ljiljana Trumbulović.

 

Izvor: Zoomue

Kopiraj link