Vesti

Studenti sa FON-a nagrađeni na takmičenju u Dubaiju

21.02.2023.
2 min

Na nagradnom tamičenju „The Global Best M-Gov Award“ koje je organizovano u okviru Svetskog samita vlada u Dubaiju, startap tim sa FON-a, Farmit, osvojio je treću nagradu u konkurenciji od više od hiljadu univerzitetskih startap timova iz 62 zemlje sveta.

Studenti sa FON-a nagrađeni na takmičenju u Dubaiju

Foto: FON/Farmit

Farmit je kreiran da poveže poljoprivrednike sa potrošačima i omogući praćenje poljoprivredne proizvodnje od „farme do trpeze“. Njegovi pokretači, Sava Pavlović i Lazar Jovanović, dobili su i novačanu nagradu u iznosu od 68.000 dolara (250 hiljada dirhama) koju će iskoristiti za dalji razvoj rešenja i lansiranje usluge u martu ove godine. Ovaj studentski startap razvijen je kroz „Route2Launch“ startap mentorski program na FON-u i dodatnu podršku 30Hills akademije u okviru projekta “Preduzmi ideju“ koji je podržao USAID.

Ovogodišnje osmo izdanje „The Global Best M-Gov Award“ nagradnog takmičenja bilo je nemanjeno studentima sa univerziteta iz celog sveta s ciljem isticanja uloge univerziteta, kao i kreativnosti i inovativnosti mladih u suočavanju sa lokalnim i globalnim izazovima.

Izvor: FON

Kopiraj link