Vesti

Studentkinja iz Vranja sa čistom desetkom stigla do šeste godine Medicinskog fakulteta u Nišu

12.01.2021.
3 min

Vranjanka Jelena Milošević studentkinja je šeste godine medicine u Nišu sa ukupnim prosekom 10, prve četiri godine studija birana je za najboljeg studenta u svojoj generaciji na Medicinskom fakultetu, a treću godinu zaredom prva je na rang listi najboljih studenata iz Vranja.

 

Najbolja Studentkinja

Foto: Unsplash

Kaže da već tri godine volontira na Institutu na anatomiju, a u vremenu kada sve više mladih želi da ode iz Srbije, ona naš zdravstveni sistem vidi kao idealnu priliku za dalji napredak.

 

Jelenu su nagrade i priznanja pratili od početka školovanja.

 

Osnovnu školu “Branko Radičević” u Vranju završila je sa Vukovom diplomom, a u Gimnaziji “Bora Stanković” bila đak generacije.

 

Dobitnica je pohvalnice Kraljevskog Doma Karađorđevića za izvanredan uspeh u srednjoškolskom obrazovanju, osvojila drugo mesto u oblasti hemije i posebnu nagradu za najbolju prezentaciju na XVIII BIOS Olimpijadi u Sankt Peterburgu u Rusiji, a 2019. dobila pohvalnicu za najbolje prezentovan rad na sesiji Anatomije na 60. Kongresu studenata biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učešćem, kao i nagradu “Sveti Sava” koju Grad Vranje dodeljuje najboljim studentima.

 

Tokom školovanja učestvovala sam na raznim kongresima sa internacionalnim učešćem, gde sam prezentovala naučno-istraživačke radove koje sam radila pod mentorstvom svojih dosadašnjih profesora iz oblasti biohemije i anatomije. Tokom izrade tih radova naučila sam dosta o kliničkim i antropološkim ispitivanjima, statističkoj obradi podataka i radu u laboratoriji - priča Jelena za Južne vesti.

 

Za vreme studiranja joj je, kako kaže, bila čast da bude deo mentorskih programa i simpozijuma kontinuirane medicinske edukacije sa međunarodnim učešćem u oblasti kardiologije, reumatologije i ginekologije i da bude u kontaktu sa ekspertima.

 

Već tri godine na fakultetu volontiram na Institutu za Anatomiju i imam prilike da dodatno učim od svojih profesora, specijalista iz raznih medicinskih oblasti i da pružim pomoć mlađim kolegama u savlađivanju gradiva sa prve godine studija medicine - kaže Jelena.

 

Smatra da joj je Univerzitetski mentorski program omogućio praktični pristup u rešavanju problema i dodatno je usmerio ka medicinskim granama koje je interesuju.

 

U budućnosti se nadam da će moji kapaciteti i entuzijazam biti prepoznati, i da ću svoje dalje školovanje i obrazovanje nastaviti na Medicinskom fakultetu u Nišu.

 

Cenim usavršavanje i svaki rad i trud oko profesionalne karijere, spremna sam da učim od iskusnih specijalista i eminentnih stručnjaka i zbog toga naš zdravstveni sistem vidim kao idealnu priliku za dalji napredak i obrazovni razvoj - kaže Jelena.

 

Osim medicine, ova 24-godišnjakinja voli i timski rad zbog upoznavanja ljudi i da uči iz tuđeg iskustva, a na dosadašnjim grupnim projektima na fakultetu se lako uklapala. Idu joj i strani jezici, te tako dobro poznaje engleski, italijanski i francuski jezik.

 

 

Izvor: Južne Vesti

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Nišlijka Nevena je živi dokaz da pamet i lepota idu zajedno: Ima sve desetke, a studira na "muškom" fakultetu!
15.05.2017.
3 min

Nišlijka Nevena je živi dokaz da pamet i lepota idu zajedno: Ima sve desetke, a studira na "muškom" fakultetu!

Vesti
Studentkinja konzumirala kokain na predavanju
17.11.2017.
1 min

Studentkinja konzumirala kokain na predavanju

Vesti
NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 
12.04.2024.
9 min

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 

Vesti