Vesti

Studiranje na Pedagoškom u doba pandemije

28.01.2021.
3 min

Svi fakulteti u Srbiji , pa tako je i Pedagoški fakultet u Somboru, u toku zimskog semestra organizovali su kompletnu nastavu - predavanje i vežbe online, dok se ispiti i kolokvijumi održavaju na fakultetu.

 

Ispiti u doba korone

Foto: Pixabay

"S jedne strane mi odgovara, sa druge ne. Mogu više da učim, imam više vremena za obavljanje nekih obaveza vezano za fakultet, a nedostaju mi prijatelji, druženja, profesori i sam fakultet", rekla je Ana Stanić, 4. godina, vaspitač.

 

"Mislim da je onlajn nastava dobra jer možemo da svašta da naučimo, a sa druge strane mislim da bi bilo bolje da idemo na fakultet, da budemo prisutni na predavanjima,jer sa time bi više naučili i bolje razumeli sadržaj", rekla je Nataša Živković, diplomirani vaspitač na Pedagoškom fakultetu u Somboru.

 

"Što se tiče nastave u letnjem semestru, ne znamo da li če biti mogučnosti da se organizuje nastava na fakultetu, pratičemo preporuke ministarstva. Postoji jedna zabrinutost sa naše strane posebno za časove praktične nastave u vežbaonici, jer naši studenti na smerovima za obrazovanje vaspitača i učitelja, posebno na trećoj i četvrtoj godini imaju veliki obim prakse, koji moraju da odrade baš u predškolskoj ustanovi i školi sa svojim asistentima i profesorima mentorima i iskreno se nadamo da će bar jedan deo toga uspeti da realizuju upravo tamo u nekakvom realnom okruženju",  rekla je prof. dr Nataša Branković, prodekan.

 

Tokom 2020. godine završena je rekonstrukcija amfitetatra,koji nosi ime po čuvenoj srpskoj književnici Isidori Sekulić, inače i nekadašnjoj učenici učuteljske škole u Somboru.

 

"Ovaj amfiteatar nije dovoljno zaživeo, nismo uspeli ni da ga svečano otvorimo iz razloga aktuelne epidemiološke situacije. Pokušali smo da zadržimo duh tradicije i da spojimo sa savremenim i modernim i da poštujući prošlost imamo veru u budućnost i u ono što je za nas obrazovanje", rekla je prof. dr Nataša Branković, prodekan.

 

Amfitetar Pedagoškog fakulteta u Somboru obnovljen je stredstvima Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje, a najvećim delom sredstvima samog Pedagoškog fakulteta.

 

Kada će se studenti vratiti na fakultete još uvek nije poznato.

 

 

Izvor: RTV

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Ovako će izgledati nastava na fakultetima
28.09.2020.
4 min

Ovako će izgledati nastava na fakultetima

Vesti
Bolonja, krediti, popusti, kako do budžeta: Ključne reči koje svaki brucoš mora da zna
07.06.2019.
3 min

Bolonja, krediti, popusti, kako do budžeta: Ključne reči koje svaki brucoš mora da zna

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti