Vesti

Svetozaru Poljaku somborska stipendija

06.10.2021.
1 min

Kao grad koji više od dve decenije sistemski pomaže svoje najbolje učenike i studente, po čemu je bio među prvim sredinama u Srbiji, Sombor ni ove godine nije odustao od hvale vredne tradicije.

Svetozaru Poljaku somborska stipendija

Foto: Wikimedia (Ant83)

Gradonačelnik Antonio Ratković potpisao je ugovor o stipendiranju sa Svetozarom Poljakom, đakom generacije srednjih škola u školskoj 2020/2021. godini. Prema odredbama ugovora, Grad Sombor će Svetozaru za vreme trajanja redovnih studija stipendiju isplaćivati u 10 mesečnih rata godišnje, u vrednosti 40 odsto prosečne zarade u Republici Srbiji.

Kao 21. po redu stipendista grada i redovan student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, na smeru Energetika, elektronika i telekomunikacije, na režimu finansiranja iz republičkog budžeta, Svetozar prema rodnom gradu koji mu je obezbedio stipendiju ima obavezu da tokom studija redovno daje ispite, u roku upisuje naredne godine studija i da ostvaruje  uspeh sa prosečnom ocenom iznad 8,00. Gradonačelnik je čestitao Svetozaru na uspehu koji je ostvario tokom srednje škole, kao i na uspešnom upisu studija na željenom fakultetu.

 

Izvor: Dnevnik

Kopiraj link