Vesti

U Matici srpskoj najuspešnijim studentima uručene Brankove nagrade

09.06.2021.
2 min

Brankova nagrada koju Matica srpska u Novom Sadu svake godine dodeljuje autorima najboljih studentskih radova iz domena književnih izučavanja, za proteklu školsku godinu dobilo je četvoro darovitih ljudi.

U Matici srpskoj najuspešnijim studentima uručene Brankove nagrade

Foto: NajStudent (Shutterstock)

Žiri u sastavu: prof. dr Vojislav Jelić (predsednik) i članovi: doc. dr Nataša Polovina, prof. dr Vladimir Gvozden, prof. dr Dragana Vukićević i prof.dr Sanja Paripović Krčmar, od 21 pristiglog rada sa katedri iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Banjaluke i Nikšića jednoglasno je za najbolji proglasio rad Emilije Popović "Motiv incesta u dramskom stvaralaštvu Momčila Nastasijevića" (Filozofski fakultet Novi Sad).

Bavila sam se Nastasijevićevim stvaralaštvom tokom bezmalo celog svog školovanja i zbog činjenice da je on pomalo skrajnut, a da je njegova poetika još nedovoljno odgonetnuta - kazala je Popovićeva.

Drugu nagradu dobio je Lazar Srdanović za rad "Metaforizacija kao umjetnički postupak u 'Beskrajnoj priči' Mihaela Endea" (Filološki fakultet Nikšić, Studijski program za srpski jezik).

Treću nagradu ravnopravno su podelile Nataša Banović sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu ("Poetika barokne književnosti u zbirci 'Plandovanja' Ivana DŽiva Bunića") i Jovana Suvajdžić sa Filološkog fakulteta u Beogradu ("Depersonalizacija kao aspekt modernizacije pripovedanja u 'Novembru' Gustava Flobera i 'Dnevniku o Čarnojeviću' Miloša Crnjanskog".

 

Izvor: Novosti

 

Kopiraj link