Vesti

Učenici i studenti poljoprivrede bolje opremljeni za praktičan rad

23.03.2021.
2 min

Na pokrajinskom konkursu čiji je cilj unapređivanje obrazovanja učenika i studenata poljoprivredne struke, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu i srednje poljoprivredne škole u Vojvodini dobile su 23 miliona dinara za kupovinu mehanizacije i opreme.

 

Poljoprivredni fakultet dobija sredstva

Foto: Unsplash

Dobra praksa je nastavljena. Novcem poreskih obveznika pokrajinska administracija je i ove godine pomogla kupovinu mehanizacije i opreme kako bi studenti i srednjoškolci imali što kvalitetniju praktičnu nastavu. Dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Nedeljko Tica zadovoljan je što im je Pokrajina sa 3 miliona dinara pomogla u kupovini specijalizovanog voćarskog traktora. To je već treći traktor koji su kupili na ovaj način.

 

"Ova podrška nam omogućava da naši studenti imaju najsavremije priključne i pogonske mašine" rekao je dekan Tica za Novosti Radio Novog Sada.
Srednje poljoprivredna škola u Futogu dobila je 2 miliona dinara za kupovinu priključnih mašina.

 

"Sredstva ćemo opredeliti za dve prikolice, zatim špartač sa depiozitorima i motokultivator, što nam je sve važno za praktični rad naših studenata" kaže direktor Dušan Gagić.

 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić napominje da su nastojali da što pravednije raspodele sredstva te su tako svi koji su konkurisali, srednje škole i Fakultet, dobili sredstva ne samo " da bi se unapredio rad tih institucija već da bi se dobili novi školovani kadrovi koji koji će biti osposobljeni da doprinesu razvoju poljoprivrede Vojvodine".

 

Uz Poljoprivredni fakultet i školu u Futogu novac za mehanizaciju i opremu su dobile srednje poljoprivredne škole u Zrenjaninu, Kanjiži, Somboru, Pančevu, Bačkoj Topoli, Baču, Rumi, Irigu, Kuli i Vršcu.

 

 Izvor: RTV

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Novi Pazar: Obezbeđene stipendije za 410 studenata i učenika
23.02.2021.
2 min

Novi Pazar: Obezbeđene stipendije za 410 studenata i učenika

Vesti
Uspešno realizovana Svi smo mi Deda Mraz 2022 humanitarna akcija!
21.12.2022.
3 min

Uspešno realizovana Svi smo mi Deda Mraz 2022 humanitarna akcija!

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti