Vesti

Uhvati film kids u Futogu

29.11.2022.
1 min

Uhvati film kids, festival kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, održaće se 30. novembra u Bioskopu Mladost Futog. U okviru festivala biće organizovane dve projekcije filmova za decu uzrasta od 7-11 godina: jedna od 10h, a druga od 13h. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Uhvati film kids u Futogu

Uhvati film kids podrazumeva projekcije kratkometražnih filmova za decu na temu invaliditeta, izabranih sa Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film“, nakon čega slede diskusije sa publikom.

Filmovi su prilagođeni uzrastu i govore o invaliditetu i osobama sa invaliditetom, o vršnjačkim odnosima, prijateljstvu, podršci, inkluziji i prihvatanju. Da je u redu biti drugačiji. O tome da iste stvari možemo raditi na različite načine. Da je potrebno rušiti predrasude, kako svoje, tako i tuđe. O moći pojedinca da napravi promenu.

U diskusiji nakon filmova, deca će izneti svoje utiske, a moderatorka će im dati osnovne upute o diskriminaciji i pravima osoba sa invaliditetom, objašnjene na primerima iz filmova.

Uhvati film kids održava se sa ciljem decentralizacije kulturne ponude i povećanja kulturnih sadržaja o različitostima, kako bi uticao na tolerantnije i ravnopravnije društvo.

Projekat realizuje KAO Parnas, organizator i Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film“ u saradnji sa KC Mladost Futog, a uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Kopiraj link