Vesti

Uhvatite Uhvati film filmove

10.12.2021.
2 min

Izbor filmova sa 19. Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film“, dostupan je za besplatno onlajn gledanje na platformi www.mojoff.net do 10. decembra u ponoć. Nakon toga, za 13. decembar zakazane su i projekcije Uhvati film kids filmova u Bioskopu „Mladost“ Futog.

Uhvatite Uhvati film filmove

Za gledanje filmova na platformi www.mojoff.net, potrebna je registracija i otvaranje korisničkog naloga, nakon čega će svaki korisnik iz Srbije uz pomoć promo koda biti u mogućnosti da potpuno besplatno pogleda Uhvati film filmove. Požurite, filmovi su dostupni još samo jedan dan!

Zatim i Futog dočekuje naše filmove u okviru festivala Uhvati film kids. Projekcije filmova na tematiku invalidnosti za najmlađe, ali i one starije, realizovaće se u ponedeljak, 13. decembra u Bioskopu „Mladost“ Futog. Biće održane tri projekcije: u 14h (već popunjena), 15h (već popunjena) i u 17h. Nakon projekcije, biće organizovana i kratka diskusija sa publikom o diskriminaciji i pravima osoba sa invaliditetom, objašnjeno na primerima iz filmova. 

Projekcijama u Futogu, nastavlja se projekat Uhvati film kids, koji je uspešno realizovan i pred novosadskom publikom najmlađih: 5. novembra i 8. decembra u Kulturnom centru Novog Sada. Filmovi dolaze sa Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film“ i govore o invaliditetu i osobama sa invaliditetom, o vršnjačkim odnosima, prijateljstvu, podršci, inkluziji i prihvatanju. Da je u redu biti drugačiji. O tome da iste stvari možemo raditi na različite načine. Da je potrebno rušiti predrasude, kako svoje, tako i tuđe. O moći pojedinca da napravi promenu.  

Uhvati film festival postoji već 19 godina i jedini je regionalni festival na tematiku invalidnosti. Održan je uživo od 29.9 - 3.10. u Kulturnom centru Novog Sada. Projekat Uhvati film kids podrazumeva projekcije filmova sa festivala Uhvati film namenjenih deci od 7 - 12 godina u cilju povećanja kulturnih sadržaja na tematiku različitosti i izgradnje kulturnih navika kod dece.

Kopiraj link