Vesti

Uvode se novine u studije koje podrazumevaju teorijsku nastavu, rad u kompaniji i mentorstvo

07.04.2021.
2 min

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da se od naredne akademske godine uvodi novina u studiranje koja podrazumeva teorijsku nastavu, rad u kompaniji i mentorstvo.

 

Uvode se novine u studije koja podrazumeva teorijsku nastavu, rad u kompaniji i mentorstvo

Foto: Pixabay

Ružić je to rekao na studentskoj onlajn konferenciji posvećenoj dualnom obrazovanju na visokoškolskim ustanovama koja je održana.

"Izrada i kreiranje studijskih programa je sada u rukama fakulteta i kompanija koje traže zajednički interes za realizaciju ovakvih studijskih programa", rekao je Ružić.

Kazao je da postoji interesovanje za to i da očekuje da će već od oktobra 2021/2022. godine početi prvi studijski programi u oblasti odevnog inženjerstva i dizajna, vazduhoplovnog mašinstva i pejzažne arhitekture.

"Ovaj zakon donosi nove mogućnosti za studentsko organizovanje i veće mogućnosti da artikulišete svoje potrebe, usaglasite stavove i utičete na kreiranje oblasti od značaja za studentsku zajednicu", kazao je on i istakao da su na njemu radili i studenti.

Govoreći o epidemiji virusa korona rekao je da su organizovani punktovi za vakcinaciju i u studentskim domovima, klinikama i ambulantama i pozvao studente da budu odgovorni i da se vakcinišu.

 

 

Izvor: Novi Magazin

 

 
Kopiraj link