Vesti

Veliki uspeh studenata iz Srbije na svetskom ICPC takmičenju u programiranju u Moskvi

25.10.2021.
2 min

Tim studenata Računarskog fakulteta osvojio je veliku počasnu nagradu (High Honors) na svetskom finalu ICPC takmičenja, najprestižnijeg timskog takmičenja u rešavanju algoritamskih problema održanom u Moskvi.

Veliki uspeh studenata iz Srbije na svetskom ICPC takmičenju u programiranju u Moskvi

Foto: Pixabay

Tim RAF Penguins ostvario je najbolji plasman od svih timova iz Srbije do sada na finalima ovog prestižnog takmičenja, zauzevši 24. mesto u konkurenciji 117 timova iz celog sveta, saopštio je Računarski fakultet.

U saopštenju se dodaje da je taj fenomenalni rezultat zabeležio tim koji su činili Aleksa Milisavljević i Pavle Martinović uz pratnju trenera Dušana Zdravkovića, iako je tim bio značajno oslabljen jer treći član tima, Aleksa Plavšić, nije bio u mogućnosti da dođe u Rusiju iz objektivnih razloga.

Sjajan trojac izborio je plasman u ovogodišnje svetsko finale ICPC takmičenja osvojivši treće mesto na regionalnom ICPC takmičenju za jugoistočnu Evropu koje je održano u oktobru 2019. godine u Bukureštu.

Prvobitno je planirano da se svetsko finale ICPC takmičenja održi u junu 2020. godine, ali je zbog nepovoljnih epidemioloških uslova odloženo i održano 5. oktobra ove godine. 

Vrhunsko programersko znanje talentovani studenti Računarskog fakulteta pokazali su i u maju 2021. godine na kvalifikacijama za svetsko finale ICPC za narednu godinu, gde su osvojili zlatnu medalju i time obezbedili učešće na svetskom ICPC finalu 2022. godine u Bangladešu.

 

Izvor: RTS

Kopiraj link