Vesti

Više od 80 izvođača na ovogodišnjoj dodeli Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“

14.11.2022.
3 min

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ uz podršku porodice Milić i ITKonekt-a, već četvrtu godinu za redom organizuje dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“. Nagrada je osnovana sa željom da se u društvu promovišu najbolji među najboljima, mladi ljudi koji mogu motivisati i inspirisati druge mlade ljude da budu proaktivniji.

Više od 80 izvođača na ovogodišnjoj dodeli Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“

"Želeo sam da osnujem nagradu, koja će podržati i motivisati mlade ljude" – izjavio je Jovan Milić, osnivač i utemeljivač nagrade i dodao: „Ovogodišnja dodela nagrada je tematski posvećena Svetosavlju, u ova teška vremena želimo da ukažemo na važnost svetosavskog puta i vere. Jedino ujedinjeni možemo prebroditi sve ono što nam je stiglo, ali i sve ono što nam stiže.“

Kako ističu organizatori, nikada više laureata nije bilo van Niša. Među nagrađenima su i: Luka Radičević i Jana Dragović za oblast nauka i obrazovanje, profesorka iz Ivanjice Verica Kostić za oblast kultura i umetnost, Volonterski servis opštine Zvezdara laureat je u oblasti humanitarnog rada i mirne borbe za ljudska prava, nagrada u oblasti sporta odlazi u ruke mlade Anje Stanković iz Niša. Za institucije godine proglašene su Fakultet umetnosti iz Niša i Centar za talente Čačak. Specijalna priznanja odlaze u ruke Mladena Mitrovića i Sandre Veljković, mladih doktoranata i Kristine Vasić iz Paraćina, koja je ujedno i najmlađi laureat. Medalju humanosti ove godine dobija dr Maja Mijajlović iz Kuršumlije, a Plaketu mira dobijaju legendarni košarkaš Stefan Jović i učenici i profesori srednje i osnovne škole „Kreativno pero“ iz Beograda.

„Komisija je imala izuzetno težak posao da od preko 130 pristiglih predloga odabere za svaku godinu najbolje. Zahvalni smo organizatorima na prilici da proširimo broj laureata. Ohrabrujemo i sve one koji nisu dobili nagradu da ne odustanu i da nastave da se bave oblastima u kojima postižu izvanredne rezultate“ – poručili su iz komisije za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“.

Kako je tema ovogodišnje dodele nagrada „Svetosavljem kroz Srbiju“, očekuje se nastup Ženskog akademskog hora SKC-a i dečijeg hora „Čarolija“, a među učesnicima su i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu, predstavnici ANIP „Mozaik“ i dr. Kako ističu organizatori očekuje se nastup 80 izvođača, a na samom kraju dodele nagrada na sceni će biti ukupno 90 ljudi.

Više od 80 izvođača na ovogodišnjoj dodeli Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“

„Želimo da sa velike scene Narodnog pozorišta u Nišu pošaljemo jasan signal da je Niš prestonica mladih, da je Niš grad mladosti i da je Srbija rasadnik talenata. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave i da prisustvuju dodeli i to prijavom na mejl adresu: sma.nominacije@gmail.com“ – zaključuje Milić.

Na dodeli će se obratiti i predstavnici Grada, a očekuje se i dolazak gošće iznenađenja.

Dodela Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“, zakazana je za utorak, 15. novembar od 12.00h na velikoj sceni Narodnog pozorišta uz tv prenos.

Kopiraj link